Het internet is in de ban van deze Japanse furoshiki-inpaktechniek

Het alternatief voor iedereen die geen cadeaus kan inpakken.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Dit valt gasten het eerst op aan jouw huis
10x favoriete Instagram-accounts van de redactie
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon

We ontvangen liever cadeau's (77 procent) dan dat we ze geven.

Advertisement - Continue Reading Below

Laten we aftrappen met een paar cadeaufeitjes uit een onderzoek door Hema. Zo'n 92 procent van de bevolking verkiest kleine, persoonlijke cadeau's boven dure cadeaus. Wat dan weer goed is voor de portemonnee.

72 procent van de Nederlanders ziet zijn cadeau graag mooi ingepakt, wat pittig is voor de Nederlandse mannen, van wie 57 procent aangeeft niet goed in te kunnen pakken.

Over het algemeen worden er door vrouwen 14 kerstcadeaus gekocht ten opzichte van 11 cadeaus door mannen. We ontvangen liever cadeau's (77 procent) dan dat we ze geven.

Wat leert dit ons? Vrouwen zijn vrijgeviger dan mannen. Zo'n beetje iedereen wil een mooi ingepakt cadeau, ook mannen, alleen kunnen zij dit op hun beurt dan weer niet helemaal waarmaken. Laten wij ons op de redactie nu net tot inpakgoeroes omgetoverd hebben. In de onderstaande video's vind je gemakkelijke, snelle inpakmethodes met een (Japanse) twist.

In het kader van 'ik kan niet inpakken, en heb ook geen pakpapier in huis': de Japanse furoshiki-inpakmethode met een (thee)doek. Succes gegarandeerd. De furoshiki-methode werkt overigens ook perfect voor doosjes en ronde objecten. Hier duidelijk uitgelegd.

Wil je het vliegtuigjes vouwen omzetten in iets praktisch? Probeer dan deze gemakkelijke origami-inpakmethode. Ziet er meteen een stuk gezelliger uit.