6 tips om je huis een persoonlijke touch te geven

Maak van een huis, je thuis.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen

Er is niets fijner dan thuis komen in een eigen huis. Maar vooral bij de aankoop van een nieuw huis is het moeilijk om de lege, vaak witte, kille ruimtes een personal touch te geven. Een eigen stijl is namelijk iets wat je niet van Pinterest kunt plukken. Laat ons nu net wél weten hoe je dat moet doen – in vijf stappen, om precies te zijn:

1. Ga op zoek naar je persoonlijke stijl

Dat klinkt makkelijker dan het is. Met de trends mee gaan is helemaal prima, maar tussendoor is het ook fijn wanneer jouw huis niet van trend naar trend switcht met het op de mat vallen van een nieuw interieurblad. Door je persoonlijke smaak te ontwikkelen kan je delen van trends toepassen, zonder ze volledig over te nemen.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Gebruik interieurstukken met een geschiedenis

Nee, dat betekend niet dat je álles wat je meegekregen hebt toen je het ouderlijk huis vertrok moet gebruiken. Maar dat ene mooie vintage tapijt van je oma kan je interieur wat meer persoonlijkheid geven.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen
blue and white bathroom with bamboo cabinets
30 eyecatching tegelideeën voor de badkamer
4 tips om die lege plek in je interieur op te vullen.
Kerstboom weg? Dit zet je op die lege plek

3. Geur

Zoals iedereen zijn eigen parfum draagt, is de geur van een huis ook belangrijk. We hebben het overigens niet over persoonlijke 'stank'. Dat wil je liever vermijden. Ga op zoek naar geurkaarsen, -zakjes of diffusers.

4. Geef je hobby een plaatsje in je interieur

Ben jij een super gitarist of fervent postzegelverzamelaar? Laat dat zien. Dit geld zo'n beetje voor elke hobby die je hebt. Daarbij, wanneer je het open en bloot hebt liggen, is de kans groter dat je het vaker gebruikt. Zo blijft de hobby ook daadwerkelijk in leven

5. Het aanschaffen van kunst

Ook dit komt in vele vormen. Geen fan van schilderijen? Geen probleem; wat dacht je van fotografie? Of laat iets maken. Het kopen van kunst wat je mooi vindt is luxe, maar een persoonlijke band hebben met je aankoop is het mooist.

6. Creëer vignettes

Vignettes zijn kleine plekken in huis waar items staan die een betekenis voor je hebben. Een beetje als een klein altaar, maar dan minder religieus. Dit kan van alles zijn; souvenirs van een prachtige vakantie, erfstukken of literatuur waar je veel van hebt geleerd.

Pssst... Dit zijn de interieurwinkels die nu SALE hebben >