Niets is wat het lijkt bij Designing the Surface

Zit schoonheid dan toch wel degelijk van buiten?

Verfraaien, vermommen, afstoten of verbeteren: bij de coating van producten gaat het al lang niet meer om het aloude gezegde dat vorm functie moet volgen. Het is die laatste laag waar Het Nieuwe Instituut zich in zijn nieuwste tentoonstelling Designing the Surface op richt.

Om de impact van materialen in de huidige wereld te begrijpen, gaat Designing the Surface dieper in op de afwerking van producten. Installaties onder de vijf categorieën Patina, Luster, Faux, Agency en Teflon laten zien dat een coating het materiaal oprekt, illusies opgewekt kunnen worden en nieuwe mogelijkheden gecreëerd worden. En die kracht van de laatste laag beperkt zich niet tot de binnenmuren van Het Nieuwe Instituut, maar gaat verder op het gebouw, op de parkeerplaats en zélfs op de bezoekers. De laatste laag is overal.

Advertisement - Continue Reading Below

Benieuwd geworden?

Vanaf 27 januari t/m 25 juni kun je als abonnee van ELLE Decoration samen met een vriend, vriendin, familielid of wie dan ook, gratis een bezoek brengen aan Designing the Surface. Wat je daarvoor moet doen? Gewoon hier klikken, aanmelden en koers zetten richting Rotterdam.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier.

Ook in 010: designbeurs OBJECT Rotterdam komt met waanzinnige nieuwe editie >