Zo richt je jouw voorraadkast – vol met boodschappen – in als een pro

Organiseren 101.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
badkamers om in weg te dromen
Inspiratie: Badkamers om in weg te dromen
Dit plantje overleeft bijna alleen op zon
De ideale plant voor mensen zonder groene vingers

We weten allemaal dat een voorraad in huis hebben aan bepaalde levensmiddelen een slimme zet is. Reden nummer één: het is vaak goedkoper groot in de kopen. Reden nummer twee: je hebt altijd voldoende voedsel in huis.

Máár zo'n voorraadkast, vooral als die zich niet in een aparte ruimte bevindt, kan nogal eens rommelig ogen – en dat wil je dus niet. Daarom geven we je een aantal tips om deze belangrijke kast zo georganiseerd mogelijk in te richten.

Advertisement - Continue Reading Below

More From Interieur Inspiratie
20 articles
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
badkamers om in weg te dromen
Inspiratie: Badkamers om in weg te dromen
Dit plantje overleeft bijna alleen op zon
De ideale plant voor mensen zonder groene vingers
5 tips en rituelen voor meer zen in huis van Marie Kondo
5 tips om je huis fris en vrolijk te houden
In een huis van deze architect wil je zeker wonen

1. Verdelen

Verdeel je kast onder in groepen: kruiden bij kruiden, pasta's bij pasta's, snoepgoed bij snoepgoed – je snapt 'm wel. Deze truc zorgt er niet alleen voor dat je alles gemakkelijk kunt terugvinden, maar óók dat het er strak georganiseerd uitziet.

2. De juiste opbergers

Kies de juiste opberger voor ieder voedselwaar. Mandjes zijn ideaal voor fruit en groenten. Een kruidenrek voor al die kleine kruidenpotjes komt altijd goed van pas. Én, door waren als suiker, meel en andere specerijen op te bergen in doorzichtige potten, kun je gemakkelijk bijhouden wanneer een retourtje supermarkt nodig is.

3. Labelen

Voor de échte perfectionist mogen labels niet ontbreken. Voor de rest: dit is dus écht handig. Vooral als je een uitgebreide hoeveelheid exotische specerijen in je kast hebt staan, kan het wel eens van pas komen om te onthouden wat wát is.

4. Regelmatig checken

Deze tip mag je absoluut niet overslaan. Check regelmatig de houdbaarheid van je producten, zo voorkom je de situatie 'beschimmelde kaas in je pasta'. Als je de kunst van het organiseren helemaal wilt perfectioneren: zet voedselwaar dat langer goed blijft achterin en voedsel dat snel bederft voorin.

5. ... én schoonmaken

Ook niet vergeten: regelmatig je kast schoonmaken. Zo vermijd je ten eerste dat die kleine beestjes met snorharen bij je intrekken én houd je die lawine aan stof op je etenswaren tegen.

6. Voor wie op de gezonde tour is

Zet gezond voedsel vooraan in je kast. Producten als suiker verstop je achter alle andere producten. Geloof ons, zo grijp je minder vaak naar deze boosdoeners. Resultaat: een gezonder lichaam.

10 tips voor het stijlvol inrichten van een open kast >