Zien! Van rijtjeshuis naar kasteel: deze Nederlandse architecten deden het

Op basis van big data van Funda.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
IKEA werkt samen met de stylist van Beyoncé
IKEA gaat 4 baanbrekende samenwerkingen aan
Tips om je witte badkamer stralend wit te houden

We trappen af met wat big data van Funda. Blijkbaar zien we ons massaal als kasteelheer/vrouw vertoeven. Er worden namelijk ontzettend veel kastelen bekeken op de grootste huizenwebsite van Nederland. Daarnaast zien we de toekomst rooskleurig in en zoeken we naar vrijstaande, huizen terwijl onze portemonnee meer naar de rijtjes-variant nijgt.

Advertisement - Continue Reading Below

Rijtjeskasteel

Maar liggen droom en realiteit echt zo ver uit elkaar? Funda data-analist Jurriaan van Gent, besloot architecten Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs in de arm te nemen en het droomhuis op basis van data te creëren. Hieruit ontstond het rijtjeskasteel. Namens ons genomineerd voor 'beste samentrekking van 2017'.

Ze hebben de typische aspecten van een rijtjeshuis (lees: puntdak, drie verdiepingen en dakkapel) gecombineerd met een verrassende binnenkant. Door slim om te gaan met ruimtes, licht en trappen geeft het van binnen een gevoel van ruimtelijkheid. Dikke kasteelmuren hebben ze kunnen gebruiken als 'inbouw' mogelijkheden voor onder andere keuken, kast en badkamer. Petje af. Het resultaat zie je hier:

Wij hopen vooral dat dit project aan zal zetten tot meer creativiteit binnen de architectuur. Een rijtjeshuis heeft opeens veel meer potentie dan we dachten.

Dit zijn de 10 meest romantische Airbnb's voor Valentijn >