Deze biologisch afbreekbare stoel is gemaakt van bladeren

En helpt de wereld een handje.

Slowaakse ontwerper Šimon Kern wilde alles halen uit natuurlijk afval en ontwierp voor zijn afstuderen een heel bijzondere stoel: de Beleaf stoel. Een biologisch afbreekbaar stoel gemaakt van gerecyclede bladeren en hars.

De zitting van de stoel bestaat uit een mengsel van bladeren en bio-hars, gemaakt van overgebleven bakolie. Om er een vaste substantie van te maken wordt het mengsel in een mal geperst, waarna het geschuurd wordt en uiteindelijk wordt bevestigd op een stevig stalen frame – dat wordt gezien als de boom en takken voor de bladeren.

Advertisement - Continue Reading Below

More From Interieur Nieuws
20 articles
We trakteren op 5x de Canal House Special!
11x de grootste frustraties van woningzoekers
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben

De Slowaakse ontwerper hoopt erop de stoel snel en gemakkelijk te kunnen vervangen wanneer hij versleten of kapot is.

'Als de stoel is beschadigd en toe is aan vervanging, zetten we 'm onder een boom, waar die zal verdwijnen in de bodem en een nieuwe boom zal bevruchten. Van de gevallen bladeren die er liggen maken we weer een nieuwe stoel,' vertelt hij aan interieurmagazine Dezeen.

Šimon Kern is het productieproces van de Beleaf stoel nog aan het perfectioneren, maar heeft al een volgend experiment op de planning staan. Eén met bladeren en verlichting, wij zijn nu al benieuwd.

Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden >