Hoera! Jouw allereerste designstoel viert een feestje

Want wist jij dat jij als kind al met je billen op een design icon zat?

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep

SPONSORED

Ja, die verstelbare stoel waarop je als kind tussen de volwassenen aan tafel kon zitten, nét alsof je er echt bij hoorde, dat is dus een heuse Scandinavische klassieker. De Tripp Trapp-stoel werd in 1972 ontworpen door de Noorse ontwerper Peter Opsvik, die de stoel verzon als handigheidje voor zijn zoontje dat anders niet aan de hoge tafel paste.

Dat handigheidje bleek een schot in de roos, want de praktische stoel is tegenwoordig een design icon waarvan het tien miljoenste exemplaar eind vorig jaar door Stokke werd geproduceerd. Wat maakt de Tripp Trapp-stoel dan tot het succes dat het vandaag de dag nog steeds is? Het geheim zit hem in zijn duurzaamheid. Doordat de planken van de stoel verstelbaar zijn, past elk kind erop – van peuter tot puber – en groeit de stoel dus mee met jouw kleine. Het stevige design en duurzame eikenhout zorgt ervoor dat-ie zelfs nog doorgegeven kan worden aan de volgende generatie.

Advertisement - Continue Reading Below

Tripp Trapp

En dat tien miljoenste exemplaar, dat mag gevierd worden. Ter ere van dit jubileum heeft Stokke® een Limited Edition Anniversary Collection uitgegeven. Net zo praktisch, maar dan met exclusieve details. De stoel is verkrijgbaar in een matte finish van twee kleuren, met keuze uit twee verschillende metalen: rose goud of staal. Elk exemplaar is genummerd en voorzien van ingegraveerde handtekening van Peter Opsvik. En daar bovenop een zachte kussenset in gewassen linnen. De ene kant steengrijs, de andere kant beige. Lekker makkelijk, hoef je niet te kiezen.

Enne, mocht zo'n limited editie je te gek zijn: je kunt het traditionele exemplaar ook gewoon een extraatje geven door 'm te laten ingraveren met een persoonlijke tekst. Leuk toch?

Tripp Trapp