Deze IKEA-stoel wordt een designklassieker – wedden!

En hij zit net zo lekker als je favoriete sneaker.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

Het Zweedse interieurwalhalla maakt design bereikbaar voor iedereen en doet dat héél goed; voor het derde jaar op rij heeft IKEA één van 's werelds grootste prijzen voor productdesign gewonnen – de Red Dot Design Award. En dit jaar ontving het woonwarenhuis er zelfs twee.

Design voor 'n prikkie

Ontwerper Sarah Fager ontwierp één van de twee winnende designs voor IKEA: de IKEA PS 2017 designstoel. IKEA's eeuwige zoektocht naar de juiste combinatie van vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid én – of course – een betaalbare prijs, wierp met deze stoel zijn vruchten af.

IKEA PS 2017 designstoel
Advertisement - Continue Reading Below

IKEA's designstoel is gemaakt met 3D-naaimachines, waarmee tegenwoordig ook sneakers worden gemaakt. De stoel is gemaakt van zo min mogelijk materiaal en heeft daardoor ook een luchtige uitstraling. Volgens Fager zit de stoel minstens zo comfortabel als je favoriete paar sneakers. Klinkt als een win-winsituatie, niet?

Het bekroonde designitem is voor slechts € 149 verkrijgbaar via ikea.com.

Ook de HAVSTEN outdoor bank verdiende een Red Dot Award. De functionele bank is bestand tegen alle weersomstandigheden en wordt medio 2018 verwacht bij IKEA.

IKEA HAVSTEN outdoor bank

Wist je al dat IKEA en Colette gaan samenwerken? >