Must-see: COS' spectaculaire installatie op Salone del Mobile 2017

De Zweedse modeketen slaat opnieuw een brug tussen mode en interieur.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

Salone del Mobile is ook voor de modeliefhebbers een must om naartoe te gaan. Het is hét designwalhalla waar ook modelabels het niet kunnen laten een brug slaan tussen mode en interieur. Zo ook de Zweedse modeketen COS die dit jaar de handen ineen sloeg met de designers van Studio Swine – bestaande uit de Japanse architect Azusa Murakami en de Britse kunstenaar Alexander Groves. Voor het zesde jaar op rij weet het label het publiek opnieuw te verrassen met een spectaculaire installatie.

Advertisement - Continue Reading Below

The New Spring

Uit fascinatie voor de kunst- en designgeschiedenis van Milaan, Milanese paleizen en fonteinen en de Japanse kersenbloesem onstond The New Spring. Een 'bloeiend' boomvormig sculptuur dat met mist gevulde bloesem loslaat die barsten bij contact met de huid, maar juist 'overleven' bij contact met textiel.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden
Deze man fotografeerde verlaten plekken in Europa
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt

Een meeslepende, multizintuigelijke én interactieve ervaring in een filmische sfeer als eerbetoon aan de prachtige locatie: het voormalige theater Cinema Arti.

COS X Studio Swine

COS nodigt ieder jaar creatief talent uit voor een samenwerking en het was dan ook geen toeval dat Studio Swine ook de verlanglijst stond. Creatief directeur Karin Gustafsson vertelde dat COS al voor lange tijd inspiratie haalt uit het werk van de Japanse architect en de Britse ontwerper.

De COS X Studio Swine-installatie is te bezoeken in Cinema Arti op Via Pietro Mascagni 8 in Milaan tot en met 9 april 2017.

Deze Instagramaccounts moet je volgen tijdens Salone del Mobile 2017 >