Dit duurzame servies wil je in de kast hebben!

Cor Unum en Claudy Jongstra zetten zich in voor een betere wereld.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben

Samen met keramiekstudio Cor Unum ontwierp Claudy Jongstra voor Farm of the World een speciale editie van het Reglaze-servies – dat eerder al ontworpen werd door Cor Unums directeur en ontwerper Charlotte Landsheer. Het servies is handgemaakt, duurzaam, gekleurd met natuurlijke verfstoffen én wordt nu al gebruikt door de beste chef-koks.

CLAY

Het eerder bedachte Reglaze-servies bleek een heel goede oplossing om klei- en glazuurafval te kunnen hergebruiken. Voor de speciale editie wordt er naast het hergebruikte materiaal ook gebruik gemaakt van natuurlijke verfstoffen uit onder meer ui, walnoot en indigo. En wordt het servies met de hand gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidersmarkt.

Advertisement - Continue Reading Below

Alles wat Claudy Jongstra doet, doet ze om de wereld een beetje mooier te kunnen maken, en dat zien we zeker terug in deze samenwerking.

CLAY
More From Interieur Nieuws
20 articles
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben
6 x ELLE Decoration + een Jokjor lamp cadeau
Huis verkopen? Vermijd deze kleuren

CLAY is ontstaan in verband met het project Farm of the World, waarvan Claudy Jongstra één van de initiatiefnemers is. Een project in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, waarin onderzocht wordt wat het platteland ons anno 2017 nog meer te bieden heeft.

Hebben?

Het Reglaze-servies geïnspireerd op de klassieke – basic, tijdloze en stapelbare – designs van Cor Unum wordt nu al gebruikt door chefkoks Sergio Herman en Dan Barber. Wil je het servies zelf? De borden, kommen, bekers, kannen en schalen zijn vanaf zaterdag 8 april onder andere verkrijgbaar via corunum-ceramics.nl.

Deze materiaaltrend ga je overal terugzien: duurzaam terrazzo >