Designliefhebbers opgelet! De documentaire van B&B Italia moet je zien

Het verhaal achter één van de meest toonaangevende designmerken ooit.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Altijd al willen gluren bij de buren? Dat kan!
Dit toffe pand zou zomaar van jou kunnen worden
Huis verkopen? Verwijd deze kleuren

Donderdag 13 april is de dag waarop B&B Italia in 1966 werd opgericht. Een hele gebeurtenis, want Piero Ambrogio Busnelli was met zijn bedrijf van plan de Italiaanse designwereld op te schudden. En met succes; het familiebedrijf behoort vandaag de dag tot de meest toonaangevende interieur- en designmerken ooit.

50 years and beyond

Om de vijftigste verjaardag te vieren pakte B&B Italia een jaar geleden groot uit met de lancering van een boek, een expositie én een documentaire. Surprise, surprise: B&B Italia: Poetry in the shape – When design meets industry, de indrukwekkende documentaire van B&B Italia was voorheen alleen te zien op privé evenementen, maar is vanaf vandaag te zien via bebitalia.com.

Advertisement - Continue Reading Below

De documentaire vertelt je het verhaal van de persoonlijke en ondernemende reis van oprichter Piero Ambrogio Busnelli, geeft je een kijkje achter de schermen en vertelt je meer over hedendaagse identiteit van het bedrijf. Wij weten wel wat we vanavond gaan kijken.

Alvast een voorproefje:

More From Interieur Nieuws
20 articles
Altijd al willen gluren bij de buren? Dat kan!
Dit toffe pand zou zomaar van jou kunnen worden
Huis verkopen? Verwijd deze kleuren
Dutch Designer Maarten Baptist DDW 2017
Aan tafel! Tijdens de Dutch Design Week 2017
Natalia Vodianova ontwerpt 'n bijzondere collectie

De documentaire uitgekeken? Het boek The long life of design in Italy – B&B Italia 50 years and beyondis verkrijgbaar via bol.com.