Gratis overnachten in de bergen van Alaska doe je zo

Dit is er één voor op je bucketlist.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
kerst, kerstmis, kerstman, kerstversiering, rudolph
8 dingen die je niet wist over Kerst
Interieuritems met een dubbele functie
The Dewberry Hotel in Charleston

Hikers opgelet! Wij hebben een gratis slaapplek voor je gevonden – zeven om precies te zijn. En dit is te tof voor woorden, want je overnacht niet alleen met het mooiste uitzicht ever seen, de hutjes zelf zijn ook om over naar huis te schrijven. Cabin porn alert; die willen we in het echt zien.

In de bergen

De leden van de Mountaineering Club of Alaska kunnen in zeven afgelegen hutten in de bergen van Alaska overnachten zonder er ook maar één cent voor te hoeven betalen – en jij kunt ook lid worden. De hutten bevinden zich in de bergen van Chugach en Talkeetna op verschillende hoogten. Je hoeft dus helemaal geen deskundige klimmer te zijn om de hutten tegen te komen. Reserveren gaat als volgt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Mocht er niemand te bekennen zijn, dan kun je hier gratis tot rust komen of zelfs overnachten. Doordat de hutten voorzien zijn van dubbele bewanding, goed geïsoleerd zijn en beschikken over een metalen dak hoef je je geen zorgen te maken tijdens een sneeuwstorm.

Chugach-bergen
Advertisement - Continue Reading Below

De hutten

De meest populaire hut is de rode Mint Hut aan de voet van de Talkeetna bergen en bronnen van de Little Susitna rivieren. In het hutje passen zo'n acht personen, wat het dus eigenlijk een gratis vakantiehuis maakt. Eén nadeel – een heel groot nadeel – de hutten hebben geen badkamer. Ook klinkt al het geluid van buiten ook niet heel prettig. Maar hee, je moet wat over hebben voor gratis onderdak.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
kerst, kerstmis, kerstman, kerstversiering, rudolph
8 dingen die je niet wist over Kerst
Interieuritems met een dubbele functie
The Dewberry Hotel in Charleston
Zo creëer je een oase van rust in je badkamer
10 sinterklaascadeaus voor de ultieme reiziger

Dit zijn een aantal van de hutten – en dat uitzicht, wauw:

Sunday morning at #minthut

A post shared by Cori Jessy (@cori_jessy) on

A better night's sleep #bomberhut #bombertraverse #talkeetnamountains #dirty30ak

A post shared by Kyle Cummings (@shrdnar) on

Voor meer info kijk je op Mountaineering Club of Alaska, waar je je kunt aanmelden voor $20 per persoon of $25 voor de hele familie – en dat is alles. Dit moet je toch ooit gedaan hebben? Op de bucketlist ermee.

Bron: House Beautiful