IKEA en Tom Dixon ontwerpen de ultieme IKEA-hack

Chiquer ga je 'm niet krijgen.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Geef je IKEA interieur een fluwelen make-over
Bij Sissy-Boy koop je alles voor je kerst
Elle NL + Sissy-Boy
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie

Een tijdje terug kondigden we twee grote designsamenwerkingen met IKEA aan. De beelden van de collab tussen IKEA en HAY konden we al direct bewonderen, van de samenwerking tussen de Zweedse meubelgigant en designer Tom Dixon bleven de details ons nog lange tijd onbekend. Maar langzaam maar zeker krijgen we ook een beeld van deze laatste collectie, en dat is veelbelovend.

Bank en bed in 1

Dixon en IKEA gaan samen op zoek naar innovatieve zit- en slaapoplossingen. Het resultaat daarvan is DELAKTIG: een modulair basisprofiel voor een bank en een bed dat door de gebruiker zelf aangepast kan worden. Zo kunnen er aan het basisprofiel onder meer een tafel, leuningen en een lamp bevestigd worden.

Advertisement - Continue Reading Below

Het strakke design met aluminium frame, dat geïnspireerd is op IKEA-bestseller KLIPPAN, is niet echt wat we gewend zijn van Dixon. Daar besloot Bemz, een ander Zweeds bedrijf dat het textiel voor om IKEA-meubels ontwerpt, weer op in te spelen. Samen met de Britse designer ontwierp Benz een harig hoesje van IJslands schapenhaar dat de bank van simpel IKEA-ontwerp omtovert tot een over the top Tom Dixon-design. En zo geschiedde: de eerste IKEA-hack op de DELAKTIG. Een extreme, dat wel.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Geef je IKEA interieur een fluwelen make-over
Bij Sissy-Boy koop je alles voor je kerst
Elle NL + Sissy-Boy
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie
Dit raam kun je uitklappen tot balkon
tips voor het organiseren van een kerstdiner

DELAKTIG is begin 2018 verkrijgbaar bij IKEA, de Bemz X Tom Dixon hoezen vind je vanaf februari dat jaar op bemz.com.

Hoezen ja, want het wollige werkje is niet de enige designcover in de samenwerking: Dixons' pop-up Multiplex in Milaan gaf ons afgelopen april een sneak peek van de gehele collectie.

COS slaat de handen in één met deze Nederlandse ontwerper >