6 tips voor het scoren van vintage tijdens Koningsdag

Dit moet je weten voor je de deur uit gaat.

Het is Koningsdag. En wie niet gaat feesten, maar ook niet thuis wil zitten, beland waarschijnlijk op een van de vele vrijmarkten door het land. Struin jij vandaag alle vrijmarkten af in de hoop thuis te komen met de mooiste vintage items? Lees dan snel onze tips voor je de deur uit gaat.

1. Ga op tijd de deur uit

Mocht je nog liggen snoozen in bed: sta snel op! Want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor de echte hunter geldt dus: wekker op ultravroeg, zaklamp mee en zoeken maar.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Zoek het verderop

Een begrip in Amsterdam: de vrijmarkt op de Apollolaan. Heel Zuid staat er 's ochtends vroeg zijn overtollige huisraad te slijten, meestal tegen schappelijke prijzen. Wil je echt serieus scoren, vermijd dan het centrum.

3. Bedenk wat je móet halen

Je kunt morgen één ding zeker verwachten en dat is: chaos, com-ple-te chaos. Een extra moeilijkheidsgraad voor de diehard vrijmarktbezoeker die denkt morgen het goud te kunnen vinden. Voor wat rust in je hoofd kun je van te voren bedenken op welke items de focust ligt, maar houd je ogen goed open voor ander moois.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
9 dingen in de badkamer die je NU moet vervangen
books
10 dingen in je slaapkamer die je nu kunt wegdoen
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen

4. Durf te onderhandelen

Een eenvoudige vraag als 'Is dit je beste prijs? ' kan al veel verschil maken. Met als slechtste scenario dat het inderdaad de beste prijs is die de verkoper voor je kan maken, is onderhandelen zeker het proberen waard. De verkoper bijt je heus niet en in het beste geval scoor je zo een fikse korting. Gelukt? Durf nog een stapje verder te gaan en probeer een dubbele korting te regelen wanneer je voor twee items gaat. Je kunt het!

5. Opknappen

Iets op het oog, maar niet zeker of je het wel moet kopen? Aan slechte verf, krassen en stof kun je zelf iets doen, maar zodra je potentiële koop wiebelt kun je maar beter doorlopen. Ga na of je het zelf kunt opknappen.

6. Loop eens door

Wees überhaupt niet bang om door te lopen wanneer je twijfelt. Wie weet staat er twintig meter verder iets veel mooiers op je te wachten, of kom je later terug en ligt het item er nog steeds. Ja, we weten het; er staat zo veel en je wil het allemaal hebben, maar soms is het beter om door te lopen om impulsaankopen te voorkomen.

En hierna ben je helemáál klaar om op pad te gaan. Succes.

Voor diehards: zo shop je de beste vintage meubels in 5 stappen >