Dit zijn de meest tijdloze kleuren voor in je interieur

Die de tand des tijds hebben doorstaan én dat gaan doen.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië

Jan Des Bouvrie heeft een favoriet: kleurcode RAL9010. Volgens hem dé perfecte tint wit die overal kan. De Engelsen hebben daar hun eigen variant op en sauzen de muren liever magnolia, een neutrale tint die neigt naar geel. Piet Boon komt meer in de buurt van onze voorkeur en noemt signaalwit, ofwel kleurcode RAL9003 zijn winnaar. Maar wit, dat vinden wij toch wat veilig. Dit zijn de kleuren van nu die de tand des tijds zullen doorstaan (in willekeurige volgorde). Als je ons durft te geloven.

Advertisement - Continue Reading Below

1. Inchyra Blue van Farrow & Ball

Deze kleur die zijn oorsprong vindt in de grauwe, Schotse luchten is een beetje Mesdag-achtig. Afhankelijk van het licht kleurt hij grijs, blauw en zelfs soms groen.

Inchyra Blue
More From Interieur Inspiratie
20 articles
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren
Deze 15 interieuritems kunnen niet meer op je 30e

2. Down Pipe van Farrow & Ball

Down Pipe is een grijze tint met duidelijke blauwe ondertonen. De veelzijdigheid van deze kleur – ook deze past zich aan aan het licht – heeft ervoor gezorgd dat-ie vanaf de regenpijpen buitenshuis zijn intrede binnen in huis heeft gedaan. En daar hoeft hij vond ons niet meer weg.

Down Pipe

3. Ultra Blue van Little Greene

Wie écht ballen heeft, gaat niet voor Farrow & Ball, maar voor Little Greene. En dan geen groen, maar blauw. Ultramarijn, een knalblauwe kleur die bestaat uit slechts één pigment. Om die reden is het wel even zoeken naar een potje, want Little Greene bracht hem uit als limited edition.

Ultra Blue

4. Hick's Blue van Little Greene

Is overal goed en blíjft goed. Hick's Blue is niet te blauw, maar heeft iets geels in zich. Hij doet het goed als krachtige kleur op een muur op de achtergrond.

Hick's Blue

5. Blush van Little Greene

Of hij de tand des tijds zal doorstaan is nog de vraag, maar als je het ons vraagt blijft hij nog jaren op de muren zitten. De oudroze tint is perfect te combineren en óók dit zachte kleurtje doet het anders bij elk licht.

Blush

Dol op oranje-gele tinten? Dan hebben we slecht nieuws voor je. In ons kikkerland is het licht altijd een tikkeltje blauw en grauw, waardoor bovenstaande kleuren mooi met het licht mee kleuren. Tenzij je zin hebt om naar het zuiden te verhuizen – rond de evenaar zijn het vanwege de zon juist warmere kleuren die het over het algemeen beter doen.

Voor je begint met schilderen: 10 verffouten waar we allemaal schuldig aan zijn >