10 bijzondere restaurants in Amsterdam

Op een unieke manier dineren in onze hoofdstad.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten

We verzamelden 10 bijzondere restaurants in Amsterdam. Van dineren in een vuurtoren tot in een zeecontainer, dit zijn dé restaurants voor wie een keer iets anders wilt.

1. Vuurtoreneiland Zomerrestaurant

Ja, we kunnen er weer heen. Vanaf het Lloyd Hotel ben je met de boot zo op Vuurtoreneiland, waar je van mei tot en met september kunt eten in het Zomerrestaurant. Beschut door wind en regen eet je er in een glazen kas. Wel even reserveren van te voren.

Advertisement - Continue Reading Below

More From Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!
Droomlocatie: hier staat een compleet roze kasteel

2. De Culinaire Werkplaats

Op loopafstand van het Westerpark vind je De Culinaire Werkplaats. Je eet er in een ontwerpstudio en dat straalt van de borden af. Zo eet je er bijzondere creaties die geïnspireerd zijn op een steeds wisselend concept. Gerechten gebaseerd op bloemen, koffie, water of bijvoorbeeld de kleur zwart, niks is onmogelijk. De prijs? Die bepaal je na afloop zelf.

3. Skatecafe

In het Skatecafe bevindt het restaurant zich naast de skateramp. Skater of geen skater, dineren naast de half pipe is geen probleem. En je raadt het al, er heerst een relaxte sfeer waarbij niemand je raar aan kijkt op je pet, je hoodie of je afgetrapte sneakers.

Advertisement - Continue Reading Below
  • Skatecafe @ Gedempt Hamerkanaal 42, Amsterdam

4. FC Hyena

Oftewel, Film Club Hyena. In deze kleurijke bioscoop in Amsterdam-Noord kun je niet alleen terecht voor een film. Je drinkt er ook je wijntje in de wijnbar of komt er dineren in het petit restaurant.

  • FC Hyena @ Aambeeldstraat 24, Amsterdam

Advertisement - Continue Reading Below

5. Restaurant de Kas

In de voormalige Amsterdamse Stadkwekerij uit 1926 vind je De Kas, waar je alleen al het verste van het verste voorgeschoteld krijgt. Zo uit de kas, direct op je bord. Het menu wordt samengesteld met producten die die dag zijn geoogst. Verser kun je het niet krijgen.

6. REM Eiland

Op 22 meter boven zeespiegel, in de havens van Amsterdam. Binnen de muren van waar ooit piratenzender TV Noordzee het mogelijk maakte commerciële televisie uit te zenden, kun je nu gezellig een vorkje prikken. En vergeet niet te genieten van het verbluffende uitzicht.

Meest gelezen

7. De Plantage

Naast het terras waar we je eerder over vertelden, móet je ook zeker een keertje binnen hebben gezeten. De Plantage blijft toch iets unieks, zo aan de rand van dierentuin Artis.

8. ...,Staat X NewWerktheater

Aan de Oostenburgergracht heeft het NewWerktheater zich nog niet zo lang geleden gevestigd. Een oud werktheather waarin reclamebureau ...,Staat zich huisvestigde en de boel omtoverde tot een multifunctionele plek. Want naast het kantoor van ...,Staat zelf, vind je er ook een galerie enk een café-restaurant – dat trouwens tot 19.00 uur geopend is en daarna beschikbaar wordt gesteld voor evenementen, privé diners en meetings.

9. The Butcher Social Club

Niemand verveelt zich bij de vestiging in de A'DAM-toren. Nadat je de overheerlijke hamburgers van The Butcher achter de kiezen hebt is het tijd voor een potje tafelvoetbal, ping pong of poolen terwijl je luistert naar de nieuwste muziek. Een koffiebar, meetingpoint, restaurant, bar en hangout ineen. Een mega speelplaats voor grote mensen.

10. Pllek

Met de pont ben je vanaf Amsterdam Centraal binnen twintig minuten in Noord, waar je kunt eten in de zeecontainer van Pllek. En je eet er niet alleen lekker, maar kunt er buiten ook heerlijk genieten van de zon.

  • Pllek @ Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam

Dit zijn de 5 mooiste terrassen in Amsterdam >