IKEA komt met een nieuwe duurzame collectie

Want duurzaamheid en design gaan perfect samen.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
We trakteren op 5x de Canal House Special!
11x de grootste frustraties van woningzoekers
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000

Van een designstoel van gerecycled plastic tot servies van restjes glas: duurzaamheid en design gaan perfect samen. Met een nieuwe collectie waarin veel van de nieuwe producten van hergebruikte materialen zijn gemaakt, bewijst IKEA het maar wéér eens. Verwacht een collectie vol duurzame producten in diepe kleuren, met gouden accenten en een tropische twist:

Designicoon

IKEA's ODGER-designstoel is gemaakt van een innovatieve mix van hout en plastic, waarvan meer dan 50% van het plastic gerecycled is. Duurzaam zitten deze design iconen ineens dubbel zo lekker.

Advertisement - Continue Reading Below

Glossy servies

Van de restjes glas uit de IKEA fabrieken wisten ze het BACKIG-servies te maken. Borden en schalen met natuurlijke, ronde vormen.

More From Interieur Nieuws
20 articles
We trakteren op 5x de Canal House Special!
11x de grootste frustraties van woningzoekers
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben

Meer werkblad, minder hout

Goed voor het milieu. Voor het PINNARP-werkblad hebben de designers van IKEA niet alleen massief hout gebruikt, maar hebben ze het hout geplaatst op een spaanplaat. Er is dus minder hout aan te pas gekomen, maar je krijgt nog steeds evenveel werkblad.

Restjes leren handgrepen

Duurzame handgrepen in de keuken? Die hebben ze ook. De stoere leren ÖSTERNÄS-handgrepen zijn gemaakt van restjes leer uit andere IKEA-producties.

IKEA's nieuwe collectie voor in de keuken en eetkamer is vanaf augustus te koop.

Weten hoe jij je huis omtovert tot een duurzaam paleis? In de nieuwe ELLE Decoration vertellen we je alles wat je moet weten voor een groen huis. En dít is waarom je het nieuwe nummer nog meer in huis moet halen >