Deze 4 boeken wil iedere interieur- en designliefhebber hebben

ELLE Decoration tipt.

Meer van Interieur Shopping
20 articles
10 x goud in je interieur
cadeau-platenliefhebber-tuinliefhebber-cadeautips
Dit taartservies staat bovenaan onze wishlist

A Beautiful Mess, Celebrating the New Eclecitism - Claire Bingham

Zul je altijd zien: heb je net heel kondoësk alles wat te weinig plezier gaf zonder pardon verwijderd uit huis, wordt het tegenovergestelde ineens een trend. Dit boek laat interieur zien bombol eye-catching objecten staan en waar prints en patronen niet geschuwd worden. De prachtige uitgave geeft ook veel tips voor het samenstellen van je eigen soepzooitje, waarbij eigenlijk alleen het nemen van halve maatregelen verboden is. En nee, je ziet het niet verkeerd, de foto op de kaft sierde vorig jaar al eens onze eigen cover. Zagen we het toch al een beetje aankomen.

Advertisement - Continue Reading Below
A Beautiful Mess, Celebrating New Eclecticism - Claire Bingham
More From Interieur Shopping
20 articles
10 x goud in je interieur
cadeau-platenliefhebber-tuinliefhebber-cadeautips
Dit taartservies staat bovenaan onze wishlist
8 toffe cadeaus voor Valentijn
Stenen behang voor iedereen zonder bakstenen muur

De Grote Fantast - Theo Jansen

Theo Jansen kennen we inmiddels als de man achter de geniale strandbeesten, skeletten gemaakt van pvc-buizen die in staat zijn te lopen zodra ze een zetje wind krijgen. Door op deze manier de schepping over te doen, hoopt hij wijzer te worden wat betreft de bestaande natuur: je ontmoet namelijk dezelfde problemen als de schepper. Dit boek verhaalt over zijn ervaringen als god, want blijkbaar gaat een bestaan als opperwezen niet over rozen.

De Grote Fantast - Theo Jansen

New Nordic Gardens - Annika Zetterman

Soms is het om moedeloos van te worden: onze Noordse bovenburen lijken ons op vrijwel alle fronten af te troeven. Zo is duurzame energie bij hen de norm, kun je er veelal gratis studeren en is ouderschapsverlof voor beide partners al lang geleden geregeld. Op het gebied van design liepen de Scandi's natuurlijk altijd al voor op ons, maar wat blijkt nu? Ze hebben ook nog talent voor het creëren van bijzondere buitenplaatsen. Diepe winters en eindeloze zomers zorgen ervoor dat de landen ieder op geheel eigen wijze heel robuuste en toch elegante tuinen weten te maken. Om je jaloezie de vrije loop te laten en heel veel inspiratie op te doen.

  • Uitgeverij Thames & Hudson, € 28,56 - verkrijgbaar via bol.com
New Nordic Gardens - Annika Zetterman

Wood - William Hall

Onmisbaar in de bouw want sinds forever het meest veelzijdige materiaal ter wereld, dat kan alleen hout zijn. In navolging van eerdere uitgaves Concrete en Brick is het nu de beurt aan de nederige plank. Wood geeft aandacht aan de meest bijzondere bouwwerken (170 maar liefst) uit de laatste duizend jaar, met daarin projecten van klinkende namen zoals Renzo Piano, Tadao Ando en zelfs Le Corbusier., die ondanks zijn liefde voor beton de laatste jaren van zijn leven 't liefst in zijn houten hut 'Le Cabanon' vertoefde. Dit boek is onmisbaar voor wood ners en aanverwante types.

Wood - William Hall

Nog meer boeken? Bekijk hier onze andere must-haves voor op de koffietafel >