Treed binnen in de kleurrijke wereld van de bekendste Spaanse architect OOIT

Het eerste huis van Gaudí opent haar deuren in Barcelona voor het grote publiek.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Bijzondere inrichting van het Koi Café in Hanoi
Dutch Design Week 2017: Ook voor plantenliefhebbers the place to be Carolijn Slottje
Deze ontwerper maakt urban jungles van niveau
5 goede redenen voor Unseen Amsterdam dit jaar

Ga jij dit najaar naar Barcelona? Zet dan zeker Casa Vicens op je lijst met must-sees; voor het grote publiek worden ein-de-lijk de deuren geopend van Gaudí's allereerste huis.

Casa Vicens

Casa Vicens is het eerste project van Gaudí dat gebouwd werd tussen 1883 en 1888. En het is niet alleen het eerste project van de Catalaanse modernist, maar ook het eerste gebouw in Barcelona dat hij afkreeg én nog nooit eerder open is geweest voor publiek. Zelfs de Sagrada Familia die – nog steeds – niet af is, is al jaren te bezoeken.

Advertisement - Continue Reading Below

Wat ooit het zomerverblijf was van de familie Vicens zal deze herfst haar deuren openen als een museum. En vanaf dan is het dus niet alleen vanaf de buitenkant te bewonderen (ook al prachtig!) maar ook van binnen. Wij geven je vast een sneak peek:

Het duurt natuurlijk nog een paar maandjes (in oktober opent het museum), maar nu weet je in ieder geval alvast zeker dat je Casa Vicens tijdens je volgende trip naar Barcelona niet mag overslaan. Het huis is te vinden in de wijk Graciá op Carrer de la Carolines nummer 20 in Barcelona.

Ook in Barcelona: binnen in een designappartement ingericht door Jaime Beriestain >