DIY: 4 IKEA-hacks waar je je kat heel blij mee maakt

Deze kattenmeubels zijn briljant.

Meer van Interieur DIY
20 articles
Deze deken maak je in 4 uur
En écht hij past ook in jouw interieur.
Dit is de kleur van 2018
Foto's ophangen? Zo word je een pro.
Zeven tips voor het creëren van een fotomuur

Verander je 'gewone' IKEA items in buitengewone kattenmeubels. Doe-het-zelf:

1. Chill spot

Houd jouw kat er ook zo van om weg te duiken in kleine ruimtes, om vervolgens de boel te observeren? Dan is deze hack speciaal voor jouw huisdier. Ook fijn: hier kun je niet alleen je kat maar ook je spullen in kwijt. Jij blij, kat blij.

Advertisement - Continue Reading Below

Dit heb je nodig: Met een aantal keer de Eket van IKEA kom je een heel eind. Ook nog verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je eindeloos kunt combineren en 'm kan maken naar de stijl die jij wilt. Pak de decoupeerzaag erbij, zaag uit één van de kastjes een mooi rondje, leg er een kussen in waarop je kat lekker kan liggen, et voilà. Jij bent voor altijd zijn beste vriend.

2. Kattenbak badkamer

Klaar met alle kattenbakvulling door de hele kamer? Geef 'm zijn eigen mini badkamer.

More From Interieur DIY
20 articles
Deze deken maak je in 4 uur
En écht hij past ook in jouw interieur.
Dit is de kleur van 2018
Foto's ophangen? Zo word je een pro.
Zeven tips voor het creëren van een fotomuur
grappigste interieur mislukkingen op een rijtje
Interieurontwerp op zijn slechtst
Planten verzorging
Verzorging van kamerplanten tips

Dit heb je nodig: Een horizontale (IKEA-)keukenkast, deze bijvoorbeeld. Zet de kast op zijn kop, zodat je de kastdeur van boven naar beneden openmaakt. Pak de decoupeerzaag er weer bij om een mooi kattenluik aan de zijkant te maken. Zet de kattenbak erin en doe daar wat bakpoeder in zodat de geur wordt geabsorbeerd. Klaar.

3. Z'n eigen trap

Met een aantal wandplanken creëer je heel eenvoudig een eigen kattentrap. Bedek de planken met tapijt om de trap dezelfde functie te geven als een krappaal.

Dit heb je nodig: Eigenlijk alleen de Lack wandplanken van IKEA. Verder niks. Buiten het ritje naar de dichtstbijzijnde IKEA om, heb je dit zo gefikst.

4. Hangmat

Deze hangmat wil je toch maken:

Dit heb je nodig: Oké, hier moet je wel een bijzettafel voor hebben of bereid zijn er een aan te schaffen. Ook moet er genoeg ruimte zijn onder je tafelblad en is het belangrijk dat er een glasplaat in de tafel zit die eruit kan. De Vittsjö van IKEA is bijvoorbeeld geschikt. Gebruik daarbij tafelloper Marit (ook verkrijgbaar in een heleboel kleuren). Haal de glasplaat uit de tafel en haal de tafelloper er doorheen. Maak 'm voor de zekerheid vast met nietjes. En ta-da, de schattigste hangmat die je ooit hebt gezien.

Zó maak je in een paar stappen je eigen designlounge >