Dutch Design: betaalbaar wonen aan de Hudson

In New Jersey en New York staan woontorens van Nederlands hand.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
De mooiste plekken aan de Italiaanse Amalfikust
Designliefhebbers opgelet! 5 exposities in juli
Dit is het meest waanzinnige hotel in Buenos Aires

In 2009 werd het Nederlandse bedrijf Concrete door Ironstate Development gevraagd een woontoren neer te zetten in New York. Eén met niet zomaar woningen, deze moesten betaalbaar zijn en precies wat een moderne bewoner van New York zou willen. Woongebouw nummer één werd vorig jaar geopend op Staten Island, en nu is ook project nummer twee geopend. Woontoren Jersey City Urby, in je raadt het al, New Jersey.

Advertisement - Continue Reading Below

Betaalbaar wonen in de grote stad

Het vastgoedbedrijf Ironstate Development wilde één ding. Betere woningen in het overbevolkte New York. Woningen die aan zouden sluiten op de eisen van de moderne stadsbewoners, met een betere prijs-kwaliteitsverhouding en die een positievere manier van leven faciliteren. Het bedrijf benaderde het veelzijdige, architectonische bedrijf Concrete en samen kwamen ze tot Urby. Een woontoren met betaalbare woningen waarbij je bij binnenkomst niet alleen langs de brievenbus loopt en meteen de lift instapt. In de Urby wordt je aangemoedigd tijd met elkaar door te brengen, ook buiten je eigen voordeur.

More From Interieur Hotspots
20 articles
De mooiste plekken aan de Italiaanse Amalfikust
Designliefhebbers opgelet! 5 exposities in juli
Dit is het meest waanzinnige hotel in Buenos Aires
Dit zijn dé 10 hotspots in Buenos Aires
Kijk binnen in Cuba's allereerste vijfsterrenhotel

Er is geen lobby, maar je komt er binnen in een café. Je kunt er samenkomen in een gezamenlijke keuken, een sportschool, een tuin of in het zwembad. Ook kan je als bewoner deelnemen aan allerlei activiteiten. De faciliteiten worden samengesteld op de behoeften van de buurt.

Jersey City Urby

Midden in Jersey City, direct aan de Hudson (én met uitzicht op Manhatten) vind je de nieuwe woontoren, met voor nu 762 appartementen verdeelt over 69 verdiepingen. 'Voor nu'; er komen nog twee torens naast te staan. Voor een appartement in de Jersey City Urby begint de huurprijs bij ongeveer $2000 per maand. Wat voor Nederlandse begrippen aan de hoge kant is, maar voor New Yorkse begrippen zeker niet.

Neem een kijkje in de Jersey City Urby:

Café:

Advertisement - Continue Reading Below

Woning:

Daktuin met bar:

Zwembad op het dak:

Voor meer informatie en foto's kijk je op jerseycityurby.com.

Heb je dit waanzinnige theater in Barcelona al gezien? >