7 dingen in huis waar je nu mee moeten stoppen

We zijn allemaal wel schuldig aan één van deze dingen.

1. Bed niet opmaken

Er wordt weleens gezegd dat een onopgemaakt bed je leven weerspiegelt. En oké, soms is dat zo, maar een bed dat wel opgemaakt is zorgt er voor dat je hele kamer er verzorgd uitziet. Ook zou je er zelf productiever en positiever van worden gedurende de dag. Daar trekken we dat hoopje verkreukelde deken wel voor recht, toch?

2. Ramen niet vaak genoeg schoonmaken

Vuil, vlekken en stof zorgen ervoor dat je ramen er vies uitzien en je interieur er onbewust slordig en 'verwaarloosd' uit zal zien. Maak je ramen regelmatig schoon voor een frisse uitstraling.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Slechte verlichting

Extreem fel of fluorescerend licht is niet goed, te weinig licht ook niet. Maar wat is dan wel goed? Ga voor meerdere lampen in huis. Een op de vloer, een op tafel, een aan de muur, een op de grond – speel met de verlichting tot je de juiste sfeer hebt gecreëerd.

4. Rommel niet opruimen

Dat je veel spullen in huis hebt betekent nog niet dat je alles rond mag laten slingeren. Ja, het is mogelijk om veel in je bezit te hebben én je huis op orde te hebben. Geef alles een vaste plek, zo voorkom je rommel.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
10 x sinterklaascadeaus voor de ultieme reiziger
Het perfecte herfst boeket met gekleurde bladeren
Dit zijn de 6 retro woonkleuren van dit najaar
De top 10 nieuwe reisbestemmingen van 2018
De comeback van het rotan meubilair

5. Kabels niet wegwerken

Er zijn zoveel verschillende manier om je draden weg te werken of ze op z'n minst uit het zich te houden. Er is dus echt géén excuus om te moeten struikelen over paden van draden die zich verspreid hebben door het huis.

6. Geen afstand doen van je goedkope gordijnen

Je huurwoning inrichten alsof je volgende week weer verhuisd? Niet nodig. Kunststof gordijnen kunnen als een snelle oplossing worden gebruikt, maar er zijn tegenwoordig zoveel (mooiere) opties bijgekomen. Die overigens ook helemaal niet duur hoeven te zijn. Investeer dus in een mooi stel gordijnen.

7. Geen groen aanschaffen

Planten, een verse bos bloemen, zelfs een schaal vol fruit: ze geven allemaal sfeer aan een kamer. Schaf groen aan voor gezelligheid.

10 plekken die je altijd vergeet tijdens het schoonmaken >

Bron: ELLE Decoration SA