Cuba's allereerste vijfsterrenhotel ziet er adembenemend mooi uit

In het hart van de Caraïben vind je dit waanzinnige hotel.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten

Als we onze collega's op de redactie en Airbnb – waarop de boekingen naar Cuba in een jaar met 940% toenamen – mogen geloven, is Cuba in trek. En terecht, het is een prachtig land met een rijke geschiedenis. Een plek die bijna iedereen wel op zijn to go-lijst heeft staan. Het land opent nu zijn allereerste vijfsterrenhotel ooit. Voor wie er in luxe wil verblijven: is dit het perfecte verblijf.

Advertisement - Continue Reading Below

Vijfsterren in Havana

Het Gran Hotel Manzana Kempinksi La Habana bevindt zich in het midden van het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO genoteerde historische deel van Havana, in het hart van de grootste stad van de Caraïben. Het van oorsprong historische Manzana de Gómez dat werd gebouwd tussen 1894 en 1918, is omgetovert tot Cuba's allereerste vijfsterrenhotel in Europese stijl. Het 246 kamers tellende hotel is eerder deze maand geopend en is voorzien van een heleboel luxe voorzieningen, zoals drie bars, drie restaurants, een zwembad op het dak en een ruim 900 vierkante meter grote spa.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!
Droomlocatie: hier staat een compleet roze kasteel

In Cubaanse stijl

Elke ruimte is ontworpen door de Zuid-Afrikaanse studio Archipolitan. Van de lobby tot de sportschool vind je een gezellige, kleurrijke inrichting als eerbetoon aan lokale ontwerpers. Het is een prachtige reflectie van de levendige, doch relaxte Cubaanse stijl. Verwacht neutrale zandkleuren in combinatie met tropische tinten, hoge plafonds, mooie binnen- en buitenlounges en werk van Cuba's meest gewaardeerde kunstenaars verspreid door heel het hotel. Ook is er een klein museum dat zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Advertisement - Continue Reading Below

Bar Constante

Deze kleurrijke hotelbar is vernoemd naar de barman die berucht is om het uitvinden van de Hemingway Daiquiri.

Bar Constante

Tobacco Lounge

Iets wat natuurlijk niet kan ontbreken als je in Cuba bent is een dikke Cubaanse sigaar en goede rum. In de rooklounge, de Evocación Tobacco Lounge, is de Cubaanse sigaar-en-rum combinatie een must.

Rooftop Pool

Kom tot rust in de spa of boven op het dak aan het zwembad en kijk je uit over het prachtige historische deel van Havana.

El Surtidor Bar

Ze weten in het Kempinski precies wat je gezien moet hebben tijdens je verblijf. Je overnacht er voor zo'n € 352 per nacht. Voor meer informatie kijk je op kempinski.com.