Dit zijn de finalisten van de Young Designer Award 2017

Dé jonge Dutch Designers to keep an eye on.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep

De gouden formule: een combinatie van maatschappelijke betrokkenheid, een onderzoekende houding, speculatieve ontwerpen, onderlinge kracht en zichtbaar plezier. Voldeed je hieraan en wist je de jury te overtuigen dan kon het maar zo dat je met beide benen in de finale zou eindigen van de Young Designer Award. De jury, waaronder hoofdredacteur Evelien Reich, wist uit alle 73 aanmeldingen de drie finalisten te kiezen. Komen ze...

Advertisement - Continue Reading Below

Super Local, Das Leben am Haverkamp en Frank Kolkman zijn dé finalisten. Deze jonge ontwerpers zijn nog in de race voor de prestigieuze prijs en zullen hun werk showen in een overzichtstentoonstellingen tijdens Dutch Design Week 2017 in oktober. De winnaar wordt tijdens Dutch Design Week 2017 op 28 oktober bekend gemaakt.

Super Local

Een multidisciplinaire ontwerpstudio die oplossingen zoekt voor sociale en culturele problemen, die volgens de jury absoluut een plek in de spotlight verdient.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen
Tips om beter te slapen

Zo zet Super Local zich in voor de Bottle-Up Foundation, die glasresten van de stranden op Zanzibar omtoveren tot prachtig terrazzo.

Das Leben Am Haverkamp

Volgens de jury een voorbeeld voor de nieuwe generatie (mode)ontwerpers. Het collectief Das Leben Am Haverkamp bestaat uit de vier ontwerpers – Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse – die hiernaast ook hun eigen label hebben.

Frank Kolkman

Frank Kolkman, een kritische ontwerper en speculatief onderzoeker met interesse in het uitdiepen van de sociale, economische en esthetische implicaties van huidige en toekomstige technologieën. De jury was weg van zijn werk om zijn ijzersterk conceptuele, inspirerende en baanbrekende werk én onderzoek.

Congrats to all.

En deze designers strijden nog om de Dutch Design Awards 2017 >