In willekeurige volgorde:

1. Future Bodies @ Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Met zijn experimentele en onderzoekende werkwijze wist ontwerper Bart Hess de internationale designwereld te veroveren. Bekend door zijn Slime Dress, waarmee hij niet alleen de Young Dutch Design Award won, maar ook Lady Gaga op de foto kreeg. Ter gelegenheid van 100 jaar De Stijl laat het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch zijn werk zien van de afgelopen tien jaar. Een toffe tentoonstelling vol installaties met als rode draad de relatie tussen mens en materiaal, natuur en technologie.

  • Future Bodies van Bart Hessis te zien tot en met 1 oktober 2017 in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. Voor meer informatie kijk je op sm-s.nl.
instagramView full post on Instagram

2. Silver Design in Time @ Zilvermuseum, Schoonhoven

Stap in de wondere wereld van het zilver. In het Zilvermuseum in Schoonhoven kun je nu een overzichtstentoonstelling bezoeken van zilveren designobjecten uit meer dan 100 jaar Nederlandse zilverindustrie. Ontdek de geschiedenis van design in de industrie; de opkomst, glorie en stagnatie en ook de Nederlandse successen in het buitenland. Een mooie tentoonstelling met werken van Alessi, van Kempen en Begeer, Gerritsen & CO, Christofle, Jensen Christopher Dresser en Marcel Wanders.

  • De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 4 maart 2017 in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Meer weten over Silver Design in Time? Neem een kijkje op zilvermuseum.com.

3. Modernism: in print & Hansje van Halem: in patterns @ Bijzondere Collecties, UvA, Amsterdam

Van 16 juni 2017 tot en met 1 oktober 2017 is de eerste overzichtstentoonstelling over het modernisme in Nederlandse grafische vormgeving opgenomen in de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Modernism: in print biedt een overzicht vanaf 1917, het jaar waarin De Stijl verscheen. Grafisch ontwerper Hansje van Halem geeft gelijk met Modernism: in prints een reactie op de tentoonstelling met Hansje van Halem: in patterns. Verwacht psychedelische patronen en een film met snelbewegend beeld. Wie gevoelig is voor flitslicht wordt aangeraden deze tentoonstelling niet te bezoeken.

  • Modernism: in print en Hansje van Halen: in patterns zijn te zien tot en met 1 oktober 2017 in de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, in Amsterdam. Voor meer informatie kijk je op bijzonderecollecties.uva.nl.

4. Chiharu Shiota, Between the Lines @ Het Noordbrabants Museum, Den Bosch

De Japanse kunstenares Chiharu Shiota was in 2015 dé sensatie van de 56ste Biënnale van Venetië. De kunstenares schopte het zelfs zo ver dat ze met haar installatie The Key in the Hand in de top-5 tentoonstellingen van The Guardian belandde en op de cover van The New York Times. In Het Noordbrabant Museum toont Shiota haar allereerste solotentoonstelling in Nederland, en verrast ze ons met een op maat gemaakte, waanzinnige installatie.

  • Chiharu Shiota, Between the Lines is te zien tot en met 15 oktober 2017 in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Voor meer informatie kijk je op hetnoordbrabantsmuseum.nl.

5. Studio ZZM @ Zuiderzee Museum, Enkhuizen

Elk jaar geeft het Zuiderzeemuseum opdrachten aan kunstenaars en ontwerpers om kennis uit het museum verder te ontwikkelen tot nieuwe inzichten, en deze toe te passen. Voor Studio ZZM werkten verschillende ambachtsleermeesters van het Zuiderzeemuseum samen met zes internationale ontwerpers. Geïnspireerd op verschillende ambachten en de collecties van het museum ontworpen zij een typisch Nederlandse collectie met allerlei internationale invloeden en verbindingen. In zes verschillende studio's in het binnenmuseum kun je de werken bewonderen.

Wil je zelf iets creëren dan kan dat ook. In het buitenmuseum kun je zelf aan de slag met en interactieve zelfbouwinstallatie Playstation 1 van Thomas Lommée en Christiane Högner. Andere workshops volgen.

  • Tot en met 6 mei 2018 kun je Studio ZZM bezoeken in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Voor meer informatie kijk je op zuiderzeemuseum.nl.

Heb je de agenda van juni al bekeken? Sommige exposities kun je nog bezoeken >