Binnenkijker: droom weg bij dit kleurrijke huis

Is dit het mooiste huis van India?

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen

Wie een abonnement heeft op ELLE Decoration heeft 'm al een keer voorbij zien komen: deze kleurrijke woning in Goa, India. Een tweehonderd jaar oude villa van ontwerpers Jagvir Matharoo en Martino Caramia.

Elk huis kan een thuis worden als het de persoonlijke stijl van de eigenaar weerspiegelt, vinden Jagvir Matharoo en Martino Caramia. De twee ontwerpers leerden elkaar kennen in Bombay en wonen nu in Goa, een deelstaat van India, gelegen aan de westkust. Na samen te hebben gewoond in een bungalow was het stel opzoek naar een woning waarin ze werk en privé gescheiden konden houden. 'Ons huidige huis is ongeveer 230 vierkante meter groot en heeft een traditionele indeling. De woonruimte is groot en open, dus het was een uitdaging om het allemaal wat intiemer en gezelliger te maken,' aldus Jagvir Matharoo.

Advertisement - Continue Reading Below

De stijl van Matharoo en Caramia

Matharoo: 'We reizen allebei heel graag en dat zie je terug in ons huis. Ik vind het lastig om onze smaken in één duidelijke stijl of genre te vangen. Modern Bohemien komt misschien nog wel het dichtst in de buurt. Het is een mix van de oriëntaalse stijl uit de jaren twintig en de postkoloniale jaren vijftig. Ik houd van de heldere lijnen van art deco en postmodernisme, Martino neigt meer naar een Zuid-Italiaanse stijl. Al met al is ons huis een verzameling van spullen die we in de loop van de tijd hebben aangeschaft, op onze reizen maar ook op de rommelmarkten van Mumbai, Goa en Jodhpur.'

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen
blue and white bathroom with bamboo cabinets
30 eyecatching tegelideeën voor de badkamer
4 tips om die lege plek in je interieur op te vullen.
Kerstboom weg? Dit zet je op die lege plek

Kijk je mee?

Woonkamer

Aan de muur hangen iconen van de Indiase kunstenaar Raja Ravi Varma en een antieke Belgische spiegel. Vintage banken en tafel, plafondlamp uit Marokko, dhurries op de vloer van Fabindia.

Leeshoekje

Advertisement - Continue Reading Below

Een eenpersoonsbed dient als leeshoekje. Kunst van Raja Ravi Varma, vintage tafeltje uit de jaren vijftig en een kleed van Fabindia.

Eetkamer

Vintage mid-century tafel en stoelen in de eetkamer, op tafel een pepermolen in de vorm van de Fernsehturm (televisietoren) in Berlijn. Aan de wand werk van Raja Ravi Varma, eronder staat een dressoir uit Portugal.

Slaapkamer

Advertisement - Continue Reading Below

In de slaapkamer komen de verschillende stijlen van het stel samen: van de antieke kledingkast uit de jaren twintig die de bewoners in Calcutta kochten tot de art nouveautafeltjes met marmeren blad en de zwarte lampen Bourgie van Ferruccio Laviani voor Kartell.

Badkamer

Meest gelezen

Baden in weelde in het goudkleurige bad.

Theetafeltjes

Theedrinken aan een rozenhouten tafeltje. Stoeltjes van hun eigen mode- en lifestylelabel Flame.

De originele boog boven het raam is bewaard gebleven bij de renovatie van de villa. De stoelen kochten de bewoners op een lokale markt, de Chinese porseleinen lamp komt uit Calcutta, het servies uit Jodhpur en de tas uit Mexico.

Zomerpatio

Een vintage roomdivider maakt de zomerpatio, grenzend aan de woonkamer, tot een nog intiemere plek. Op de op maat gemaakte bank liggen kussens van Flame, het eigen merk van de bewoners.

Heb je al een kijkje genomen in dit waanzinnige huis uit ELLE Decoration? >