Deze drie behangdesigners moet je kennen

Behang voor kunstkenners.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie
Dit raam kun je uitklappen tot balkon
tips voor het organiseren van een kerstdiner

Zomaar een printje op de muur? Deze drie inspirerende behangmerken gaan way beyond. Handwerk is de nieuwe luxe. In de werkelijk fabulous handgemaakte wandbekleding van Snijder&CO, De Gournay en Iksel Decorative Arts komen ambacht, traditie en erfgoed samen. Dit behang maakt je kunstcollectie totaal overbodig.

Met eindeloos geduld creëren deze kunstenaars complete botanische voorstellingen of exotische dierentuinen voor je interieur, en eeuwenoude patronen worden in een eigentijds jasje gegoten. Allemaal baseren ze hun designs op uitgebreid historisch research. Herken hier de hand van de meester.

Advertisement - Continue Reading Below

1. Snijder&CO

Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder & CO zijn echte behangkunstenaars. Het duo is gespecialiseerd in handgeschilderde voorstellingen, met opvallend kleurrijke en gedetailleerde bloemen, planten en vogels. Met oud-Hollandse technieken geven ze een hedendaagse twist aan de 18e eeuwse Chinoiserie, vandaar hun collectie 'Dutchoiserie'.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie
Dit raam kun je uitklappen tot balkon
tips voor het organiseren van een kerstdiner
Hartvormig eiland te koop bij New York
Little Greene, behang, vintage trend,
Nieuwe behangcollectie Little Greene bloemenprint

Hier zie je hoe het behang van Snijder & Co tot stand komt:

2. De Gournay

De Gournay is een grote speler op het gebied van ambachtelijk geproduceerd behang. In opdracht van warenhuizen, interieurontwerpers en retail ontwerpt hun enorme team de meest fantastische designs.

3. Iksel Decorative Arts

Dat de oprichters van Iksel Decorative Arts roots hebben in Irak, Hongarije en Istanbul is duidelijk zichtbaar in hun collecties. De bonte verzameling van dessins is gebaseerd op decoratieve tradities uit de hele wereld. Deze patronen worden met de computer en door kunstenaars met de hand bewerkt tot bruikbare muurbekleding met exotische grandeur.

Geïnspireerd? Shop hier nog meer spectaculair behang >