Designliefhebbers opgelet! 5 must-see exposities in Londen deze zomer

Snel nog even een citytripje plannen.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten

Brexit of niet, Londen is nog altijd leading lady op design- en kunstgebied. Zorg dus dat je snel een citytripje boekt, want deze waanzinnige pop-up installaties en expo's mogen deze zomer echt niet ontbreken in je Insta-feed.

1. WalalaxPlay

Dé absolute must-see van deze zomer is de installatie WalalaxPlay in Now Gallery, Greenwich. Het kleurrijke doolhof van ontwerper Camille Walala is nu al zo populair dat je maar een kwartiertje mag blijven. Toegang is gratis, maar wel even HIER reserveren dus. Nog t/m 24 september.

Advertisement - Continue Reading Below

More From Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!
Droomlocatie: hier staat een compleet roze kasteel

2. HERE AFTER

Deze zal het ook goed doen als achtergrond voor je selfie. In een verlaten benzinestation naast het BBC-hoofdkantoor ontwierpen Craig Redman and Karl Maier de installatie HERE AFTER. Het project vormt de start van een grote herinrichting van de buurt, en je kunt het vinden naast het White City metrostation op Wood Lane.

3. Breathing Colour by Hella Jongerius

De solotentoonstelling van onze eigen nationale kleurenexpert Hella Jongerius deze zomer in het London Design Museum is een feest voor het oog. Breathing Colour simuleert de veranderingen van het daglicht en de invloed die dat heeft op onze ervaring van kleur. Fabulous! Nog t/m 24 september.

4. Joy and Peace by Morag Myerscough

Morag Myerscough is een van Londen's hipste designers. Samen met kunstenaar Luke Morgan werd zij gevraagd om een installatie te ontwerpen voor het Art Block, een nieuwe gratis toegankelijke plek waar gezinnen creatieve projecten kunnen maken. Te vinden bij de West Smithfield Rotunda Garden.

5. Power of Summer Festival @ Battersea Powerstation

Battersea Powerstation is een andere superhippe locatie aan de Theems, waar je kunt eten en drinken, feesten en artistieke dingen kunt doen. kortom: moet je geweest zijn. Deze zomer organiseren ze het Power of Summer Festival waarvoor Morag Myerscough (daar is ze weer) het gebouw beschilderde. Tot 1 september.

Waar wacht je nog op? Pak gauw je koffer voor de zomer voorbij is.

Ook een leuke citytrip: Barcelona >