Atelier NL lanceert nieuw designproject met zand van jouw vakantie

Je raadt nooit wat deze ontwerpers met glas kunnen.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
tips voor het organiseren van een kerstdiner
Hartvormig eiland te koop bij New York
Little Greene, behang, vintage trend,
Nieuwe behangcollectie Little Greene bloemenprint

Speciaal voor de Dutch Design Week heeft Atelier NL een nieuw project gelanceerd, waar jij aan mee kunt doen: To see a World in a Grain of Sand.

Wat is het?

Voor dit nieuwe project roept Atelier NL iedereen op om zand van over de hele wereld te verzamelen en in te sturen. Atelier NL smelt al deze zandsamples om tot glas, waarmee een doorlopend gesamtkunstwerk ontstaat dat een rijk assortiment aan kleuren en texturen uit alle windstreken gaat bevatten. Hiermee brengen ze als het ware onze aarde in kaart. Op de speciale website kun je de verzameling vanaf nu volgen.

Advertisement - Continue Reading Below

'Elk zandkorreltje en elke zandsoort geven blijk van de diepe connectie tussen de mens en wat de aarde in zijn omgeving voortbrengt. Zand verschaft een onschatbare kennis over de aarde. In ons werk, onder meer door rubricering, samenwerking en storytelling, helpen wij zand zijn universele verhaal te vertellen.'

More From Interieur Nieuws
20 articles
tips voor het organiseren van een kerstdiner
Hartvormig eiland te koop bij New York
Little Greene, behang, vintage trend,
Nieuwe behangcollectie Little Greene bloemenprint
Dit zijn de 10 leukste kerstactiviteiten in NL
Je kunt nu eigenaar worden van dit Franse Chateau

Wat moet je doen?

Ken je een plek waaraan je specifieke herinneringen koestert? Of ga je deze zomer naar een bijzondere locatie? Vul daar een klein flesje met zand en stuur het aan Atelier NL.

Wat gebeurt er mee?

Tijdens Dutch Design Week zijn alle resultaten van het tot glas omgesmolten zand in een grote overzichtsexpositie te zien.

Natuurlijk kun je zelf een omgesmolten exemplaar ontvangen van jouw zand. Dat kun je na afloop bij Atelier NL bestellen. Een unieke manier om bijvoorbeeld je vakantieherinneringen te vereeuwigen.

Atelier NL werd opgericht Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck. Zij laten zich al jaren inspireren door aarde en zand. Eerder ontwikkelde Atelier NL het Polderkeramiek Drawn from Clay met klei uit de Noordoostpolder en onlangs maakten ze ZandGlas, een prachtig glasservies gemaakt van wild zand. Dit jaar is Atelier NL gevraagd als een van de ambassadeurs van de Dutch Design Week.

Dit zijn de nieuwe ambassadeurs van de Dutch Design Week 2017 >