Amsterdam even zat? Drie verrassende tips om tot rust te komen.

Deze plekjes had je niet zo dichtbij verwacht.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten

Laten we één ding duidelijk maken: we zijn DOL op onze hoofdstad bij ELLE Decoration. Al die leuke interieurshops, festivals, expo's en kleurrijke botenparade's zijn echt geweldig, er is altijd wat te doen in Amsterdam.

Maar soms.... willen we even rust. Natuur. Groen. Weinig mensen. En dan is het tegenwoordig hard zoeken naar rustige plekjes om bij te komen.

Toch vonden we deze drie pareltjes, die verrassend genoeg op een steenworp afstand van de stad blijken te liggen. Ok, je moet er wel wat voor doen (lees: een bootje regelen en een flink eind fietsen) maar dan lijkt het of je zo op een Waddeneiland terecht bent gekomen. Komen ze:

Advertisement - Continue Reading Below

1. Hembrugterrein

Vlak bij Amsterdam, aan de andere kant van het Noordzeekanaal, licht een geheimzinnige plek: het Hembrugterrein. Vroeger was het streng verboden gebied, want er werden vuurwapens en munitie voor het Nederlandse leger geproduceerd. Tussen de desolate bouwvallen en ongerepte natuur liggen het 'explosievenbos', bunkers en vervallen schietbanen. Hier vind je tegenwoordig steeds meer ceatieve ondernemers, bijzondere horeca en verrassende evenementen, zoals de Yada Yada Foodcourt, Lab 44 en de Hembrug Happening.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!
Droomlocatie: hier staat een compleet roze kasteel

2. Zomerlicht op Forteiland Pampus

Zomerlicht is een exclusieve culinaire belevenis op het sfeervolle forteiland Pampus. Terwijl je het eiland en het verlichte fort verkent, word je door een chef-kok de hele avond in de watten gelegd. De hele zomer worden er speciale events georganiseerd, zoals de Drijf In Buitenbios. Nog t/m 2 september op de donderdag- vrijdag en zaterdagavond, maar wel tijdig reserveren.

3. Vuurtoreneiland

In het Markermeer bij Durgerdam ligt het piepkleine Vuurtoreneiland. Een uniek stukje natuur, vlak bij de stad, met een ruig landschap met loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams' enige vuurtoren. Het eiland is alleen per schip te bereiken en daar ben je meteen een paar uur mee kwijt, maar dat is deze minivakantie meer dan waard.

Hé psst..... één ding: zullen we het tussen ons houden?

Hier vind je nog meer verborgen plekjes in en om Amsterdam >