Welkom in de plantenhemel

Voor deze nieuwe interieurshop moet je echt even naar Antwerpen.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten

Ben je sinds ons artikel over het luchtplantje ook dwangmatig op zoek naar adressen waar je dit vreemde creatuur kunt kopen? Dan is deze nieuwe hotspot in Antwerpen een goede reden voor een weekendje weg.

Niet dat je geen luchtplantjes in Nederland kunt kopen zoals je hier kunt lezen, maar als je deze foto's ziet word je spontaan een #plantlady.

The Plantcorner opende vorige maand zijn deuren aan de Antwerpse Isabellalei en was meteen een Insta-succes. Overal knalde de beeldschone hemelsblauwe wand met gouden spiegels en helgroene plantjes van je beeldscherm.

Advertisement - Continue Reading Below

More From Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!
Droomlocatie: hier staat een compleet roze kasteel

De winkel is van styliste Sophie Vertongen, die al twee jaar de webshop Phytplants.com runt, helemaal gespecialiseerd in luchtplantjes. Wegens de opmars van kamerplanten in het algemeen en de groeiende vraag naar Vertongens tips en ontwerpen was de tijd rijp voor een eigen plek.

Vertongen verkoopt tegenwoordig niet alleen luchtplantjes, maar ook vetplantjes, cactussen, kamperplanten, tropische exoten, terrariums en 'mosballen'. Ook organiseert ze regelmatig workshops. Kortom, een minituincentrum middenin de stad, maar dan zó prachtig gestyled dat je er direct wilt blijven wonen.

The Plantcorner, Isabellalei 144, Antwerpen. Zondag en maandag gesloten.

Als je toch in Antwerpen bent, ga je bij deze hotspots eten >