Pantone brengt eerbetoon aan Prince met eigen kleur

Paars een moeilijke kleur? Niet als je hem Love Symbol #2 noemt.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden
Deze man fotografeerde verlaten plekken in Europa
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt

Paars zal nooit meer hetzelfde zijn na de lancering van Love Symbol #2.

Als eerbetoon aan de erfenis van Prince brengt het Pantone Color Institute nu samen met the Prince Estate een kleur paars uit die symbool staat voor alles waarvoor de vorig jaar overleden muzikant stond.

Prince en de kleur paars waren al sinds zijn eerste album Purple Rain onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hij dankte er de bijnaam "the Purple One" aan, de bijbehorende film won een Oscar en het album sleepte een hele reeks Grammy Awards in de wacht. De kleur is bijna net zo iconisch voor Prince als zijn opvallende stemgeluid.

Advertisement - Continue Reading Below

Love Symbol #2 is vernoemd naar de artiestennaam die Prince in de jaren negentig aannam na een ruzie met zijn platenlabel. De kleur is geïnspireerd op de paarse Yamaha-piano die kort voor zijn dood in april 2016 op maat voor hem werd gemaakt.

De piano werd speciaal gestemd voor Prince' signature sound, en de kleur is een mix van verschillende tinten paars zodat de piano bij zijn interieur zou passen, vertelde Yamaha-executive Chris Gero aan NBC News. Interessant weetje: omdat Yamaha de juiste verfkleuren niet kon vinden, hebben ze uiteindelijk autolak gebruikt om de tint te creëren.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden
Deze man fotografeerde verlaten plekken in Europa
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep

De nabestaanden van Prince vinden dit eerbetoon een 'een ongelooflijke manier om zijn nalatenschap voor altijd te laten voortleven'.

Binnenkort kunnen we dus bijzondere limited edition artikelen verwachten in de kleur Love Symbol #2. Eindelijk een goede reden om je voorliefde voor paars niet meer onder stoelen of banken te steken. We houden je op de hoogte!

Dit zijn de nieuwe Pantone-kleuren voor 2018 >