Binnenkijker: Minimal in Manhattan

Scandinavische chic in een oude New Yorkse fabriek

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens
Tamara van Roij creëert de Flux Rug

Toen Sofie Christensen Egelund van het Deense designmerk Vipp besloot om met haar man en twee kinderen naar New York te verhuizen, nam ze gewoon haar eigen keuken mee.

Nou ja, gewoon, het 185 m² tellende loftappartement in een oud fabriekspand werd ook nog even van top tot teen gestript en geheel ingericht met de minimalistische producten van Vipp. Het monochrome kleurenpalet doet denken aan een Deense televisieserie en niets verraadt nog dat je je in de hippe New Yorkse wijk Tribeca bevindt.

Advertisement - Continue Reading Below

En dat was precies de bedoeling.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens
Tamara van Roij creëert de Flux Rug
IKEA opent een cadeauwinkel op Utrecht Centraal
Binnenkijken bij het Kaléo restaurant in Beiroet

Woonhuis wordt showroom

Vipp opent namelijk met dit pand zijn eerste showroom in de VS. Woonhuis en showroom lopen door elkaar heen en zijn op afspraak te bezoeken. Bezoekers die onbekend zijn met het merk kunnen zo het beste ervaren hoe het is om tussen de strak vormgegeven producten van Vipp te leven. Sofie, kleindochter van de oprichter van Vipp, legt uit:

'We wilden de industriële sfeer behouden en tegelijkertijd onze designproducten presenteren in een persoonlijke setting. Pas als je onze producten in een huiselijke setting ziet, komen ze tot leven.'

Keuken

De kenmerkende zwarte metalen keuken van Vipp, in Scandinavië en de rest van Noord-Europa inmiddeld een gewild item, is het centrale punt in huis. Hier brengt het gezin de meeste tijd door, volgens Sofie.

Tijdloos Deens Design

Maar het hele appartement staat natuurlijk vol met tijdloos Deens design. Het stel verzamelde in de loop der jaren een mooie collectie nieuwe en vintage stukken. Sofies man Frank, vicepresident van Vipp USA, vertelt dat ze zeer selectief zijn in hun meubelkeuze:

'Daardoor blijft de leefruimte open en rustig en laten we zien dat meubels en accessoires met karakter en persoonlijke geschiedenis alle trends kunnen overleven.'

Laat je inspireren door nog meer foto's van dit unieke interieur.

Het Vipp-appartement is op afspraak te bezoeken op Murray Street 83, op de vierde verdieping.

Voor meer informatie, zie www.vipp.com

Nog meer Scandinavisch design en monochrome kleuren vind je hier >