Interieurinspiratie: Minimal Art voor je bloemen

Ceci n'est pas un vaas.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen

Dat kamerplanten helemaal in zijn, is inmiddels wel doorgedrongen. En weelderige bossen met bloemen ook. Maar voor de ware minimalist is dat natuurlijk geen optie. Te veel rommel.

Gelukkig spotten wij deze nieuwe trend: superstrak vormgegeven 'houders' voor bloemen. Want een vaas kunnen we het eigenlijk niet noemen. Ikebana is er niets bij.

1. Carl Kleiner

De serie Posture Vases van deze ontwerper bevindt zich ergens op het snijvlak van design en ambacht. Losjes gedrapeerde bloemen in een klein laagje water, messing houders die de wetten van de zwaartekracht tarten... Het is de vraag hoe lang de gemiddelde bloem dit uithoudt. Maar mooi is het wel. carlkleiner.com

Advertisement - Continue Reading Below

2. A.C.V. Studio

De Australische designer Anna Varendorff kijkt als kunstenaar en edelsmid niet alleen of een product handig is, maar experimenteert ook graag op conceptueel vlak met haar materiaal. Zo ontstond deze serie koperen vazen, die speciaal voor de kleinste en teerste bloemen bestemd zijn. Zelf onkruid kan nog geüpgrade worden tot sieraad. Elke vaas in een uniek stuk handgesmeed design. Hebben! ACVstudio.com

3. Inderjeet Sandhu

De vreemde eend hier is deze onlangs afgestudeerde kunstenaar uit Londen. Zijn installatie RE-PRODUKTIE heeft eigenlijk weinig met bloemen te maken, maar meer het onderzoeken van zijn eigen identiteit. Hoe dan ook, zijn bloemsculpturen gooiden hoge ogen tijdens de Milaan Design Week 2017. In de gaten houden dus. Check zijn (niet al te informatieve) website hier.

Déze planten en bloemen zijn goed voor je humeur >