Hoe is het om in een tiny house te wonen?

Zo, dus.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen

Droom jij stiekem weleens van een simpeler leven? Minder kosten, minder spullen, en vooral minder moeten? Vraag je je af of je echt gelukkiger wordt van dat kookeiland, een nog groter huis en die droomvakantie naar de Malediven?

Je bent niet de enige. We zien steeds meer alternatieve trends opkomen om te ontsnappen aan al die druk, want meer mensen dan ooit zijn op zoek naar rust, overzicht en vrijheid. En je hoeft echt niet meteen al je spullen weg te doen, je huis te verkopen en de wereld in te trekken.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar zou het niet leuk zijn om het eens uit te proberen? Nou, dat kan! Drie tips om je onder te dompelen in de voor- en nadelen van leven als een moderne nomade.

1. Doe een workshop 'Realiseer je eigen Tiny House'

Tiny House Movement Nederland organiseert dit najaar een aantal workshops over het bouwen van je eigen Tiny House. Ambassadeur Marjolein Jonker is pionier op dit gebied. Zij realiseerde als eerste in Nederland een duurzaam mini-huisje dat aan alle eisen voldoet.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen
Tips om beter te slapen
Wie ga jij gelukkig maken met een nieuw interieur?
Het ultieme nieuwjaarscadeau: €5000 shoptegoed

In de workshop laat Marjolein je kennis maken met alles wat erbij komt kijken om je eigen mobiele, bio-based en zelfvoorzienende Tiny House te creëren. En dat blijkt heel wat te zijn. De meeste workshops zijn al vol, maar schrijf je toch hier in, want er volgen meer data.

2. Ga op vakantie in een tiny house

Te kostbaar en ingewikkeld? Dan huur je er toch een? En nee, dan hebben we het niet over de vertrouwde trekkershut, maar duurzaam en strak vormgegeven tiny houses en pods, die ook nog luxe en stijlvol zijn ingericht. Bijvoorbeeld op Buitenplaats Beekhuizen te Velp of op de onlangs geopende Droomparken op de Veluwe, waar je ook een tiny huis kunt laten bouwen. Ecologisch veranwoord, speels en überhip.

3. Lees een boek

Lekker wegdromen vanaf je tienpersoons hoekbank met uitzicht op je droomkeuken kan ook. Marleen Hartog, zelf overtuigd minimalist, bracht deze maand Anders Wonen, verhalen van Paradijsvogels uit, waarin ze onder meer spreekt met een yurt-bewoner, een tiny house-eigenaar, een stel dat een eigen leefgemeenschap heeft opgezet en iemand die zijn eigen Pipowagen bouwde. Duidelijk niet voor iedereen, maar hun tips over besparing en versimpeling zetten je wel aan het denken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met een tiny house in Nederland. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor meer inspiratie.

Wil je nu meteen alles achter je laten? Deze bloggers deden het en je kunt ze hier volgen >