Binnenkort in Amsterdam: innovatief woonconcept HUT

Work hard, play hard in the city.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Designliefhebbers! Deze winkels mag je niet missen volgens de redactie.
Toffe shopadressen volgens ELLE Decoration
Leer meer over de interieurs van de toekomst.
Wij geven 2x2 kaarten weg voor Frame Lab
Met de traditionele pluktuin in, hoe kan het ook anders, hartje Amsterdam
Gratis tulpen plukken in Amsterdam

Je eigen stek middenin Amsterdam, maar dan met een complete hotelservice. Zeker alleen voor rijke celebs? Nee hoor, vanaf september 2017 is er HUT, voor drukke stadsbewoners die geen zin hebben in huishoudelijk gedoe.

De drie complexen van HUT worden volledig ingericht door design-duo Prast&Hooft, volgens het principe van plug & play. Het Smart Home System regelt de temperatuur en de lichten en met de speciale HUT-app heb je een complete laundry-, ontbijt-, fietsen-, en gym service. Beneden in de lobby drink je je morning latte en iedereen heeft wifi. Geen gedoe met modems en een nieuwe energiemaatschappij. Klinkt uitermate relaxed.

Advertisement - Continue Reading Below

ELLE Decoration is benieuwd hoe dit zit en sprak met de designers. Herman Prast en Ronald Hooft staan bekend om hun kosmopolitische interieurs, dus dat belooft wat.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Designliefhebbers! Deze winkels mag je niet missen volgens de redactie.
Toffe shopadressen volgens ELLE Decoration
Leer meer over de interieurs van de toekomst.
Wij geven 2x2 kaarten weg voor Frame Lab
Met de traditionele pluktuin in, hoe kan het ook anders, hartje Amsterdam
Gratis tulpen plukken in Amsterdam
Nu een luxe hotel en restaurant.
Zo zag het huis van Gianni Versace er dus uit
cheap places to live
Dit zijn de 8 mooiste goedkope steden ter wereld

Wat is de gedachte achter HUT?

'Er is veel vraag naar dit soort locaties. Amsterdam groeit enorm en voor young professionals en expats is HUT de ideale uitkomst. Ze hoeven bij wijze van spreken alleen hun koffer mee te nemen en kunnen direct in hun nieuwe huis trekken, zonder iets te hoeven regelen.'

Wat voor gevoel en sfeer willen jullie oproepen in HUT?

'De architectuur en historie van de panden blijft zichtbaar, waardoor de appartementen een unieke sfeer krijgen. En mensen moeten zich meteen thuis voelen. Keukens en kasten zijn op maat gemaakt, en de materialen en texturen stralen warmte en levendigheid uit. Een ruw betonnen plafond, een zachte grijsgroene gietvloer, comfortabele meubels, een stevige zwarte keuken en roze accenten.'

Advertisement - Continue Reading Below

Behalve verrassende materialen en details is duurzaamheid belangrijk in het designconcept. Wat merk je daar van als bewoner?

'De gordijnstof bijvoorbeeld is gemaakt van gerecyclede PET flessen. Ook worden deze historische gebouwen gemoderniseerd en energiezuinig gemaakt. De gevels worden geïsoleerd, er is vloerverwarming en led-verlichting. Bewoners moeten hun afval scheiden en HUT laat dit saneren."

Welk appartement zouden jullie zelf het liefste willen bewonen?

'Elk pand heeft zijn eigen kwaliteiten en sfeer, dus dat vinden we lastig. De combinatie tussen de rauwe betonnen plafonds en de zachte kleurtinten van wanden en vloeren in het pand aan de Beursstraat vinden wij prachtig. Maar vanuit de Warmoestraat heb je een uniek uitzicht op de Oude Kerk, en op de Spuistraat woon je in een pakhuis met een vier meter hoog plafond en gezellige slaapkamers op zolder.'

De appartementen zijn te huur voor minimaal zes maanden en kunnen ook op naam van een bedrijf worden gehuurd. HUT richt zich op de young professionals en expats, maar het is voor iedereen toegankelijk. In totaal worden er 59 appartementen gerealiseerd in vier formaten, vanaf € 1450,- per maand.

Interesse? De oplevering is naar verwachting eind september. Schijf je HIER in op om de hoogte te blijven.

Deze interieurs had je vast niet verwacht in Amsterdam >