In China krijgt 'nail art' een heel nieuwe betekenis

Nagelstudio wordt designexperience.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Bijzondere inrichting van het Koi Café in Hanoi
Dutch Design Week 2017: Ook voor plantenliefhebbers the place to be Carolijn Slottje
Deze ontwerper maakt urban jungles van niveau
5 goede redenen voor Unseen Amsterdam dit jaar

De wanden lijken van het fijnste kant te zijn gemaakt, die door de minimalistische ruimte zweven. Is dit soms een nieuw designmuseum? Nee, het blijkt een nagelstudio in een Aziatisch shoppingcenter.

In China is het concept van 'je nagels laten doen' inmiddels verheven tot een first class designexperience. De nieuwste salons van Lily Nails, een keten met talloze beautystudio's in Beijing en Shanghai, zijn ingericht als complete ontspanningscentra met wow-factor, en niet alleen voor je nagels.

Advertisement - Continue Reading Below

In de hyperdrukke malls van de overbevolkte Chinese metropools wilde Lily Nails zijn klanten een moment van pure ontspanning kunnen bieden. Daarvoor vroegen ze het Chinese toparchitectenbureau Arch Studio om strakke maar spectaculaire interieurs te ontwerpen waar je kunt ontsnappen aan het krioelende publiek.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Bijzondere inrichting van het Koi Café in Hanoi
Dutch Design Week 2017: Ook voor plantenliefhebbers the place to be Carolijn Slottje
Deze ontwerper maakt urban jungles van niveau
5 goede redenen voor Unseen Amsterdam dit jaar
Het grootste pop-up park ter wereld – in Rotterdam
Het grootste pop-uppark ter wereld – in Rotterdam
Volgend jaar in Jeruzalem.
Volgend jaar naar Jeruzalem? Hier wil je slapen

De flagshipstore was al een belevenis, en onlangs opende Lily Nails in samenwerking met Arch Studio een tweede locatie in Beijing. Hiervoor liet het designbureau zich inspireren door de bloemsjablonen die Chinese nagelstylistes gebruiken. Ze lieten flexibele stalen wandplaten perforeren met de laser cutter, waardoor ultradunne 'kanten' schermen ontstonden met een vloeiende en vrouwelijke uitstraling. Zo worden de cabines gescheiden maar krijg je toch een licht en ruim gevoel.

De zwartstalen entree steekt scherp af bij het compleet witte interieur, waardoor voorbijgangers extra nieuwsgierig worden gemaakt naar deze oase van rust.

Arch Studio gaat binnenkort nog meer salons voor Lily Nails ontwikkelen. Onze verwachtingen zijn hooggespannen, so stay tuned.

Lily Nails Salon vind je bij Blue Harbor, in het Chaoyang District in Beijing, China.

Bron: FRAME

Deze Chinese boekwinkel is de droom van elke designliefhebber en boekenwurm >