Dat planten goed voor ons zijn is inmiddels wel bekend. Maar wist je dat NASA zelfs een lijst heeft gemaakt met de beste luchtzuiverende planten voor in huis? Eigenlijk was het onderzoek bedoeld om de lucht in ruimtestations te kunnen zuiveren, maar ja, daar hebben wij 'aardbewoners' natuurlijk ook wat aan.

Volgens NASA heb je minstens één plant per tien vierkante meter nodig om de lucht in huis of op kantoor te zuiveren. Deze infographic legt uit welke planten het beste zijn en waarom. Helaas zijn ze niet allemaal Moeders Mooiste, maar de Lepelplant is wel een plaatje voor je huis.

De Lepelplant herken je aan zijn lange soepele bladeren en sierlijke, witte kelkachtige bloemen. Hij is prachtig om te zien en zuivert wel vijf verschillende giftige stoffen uit de lucht. In het Engels wordt hij 'Peace Lily' genoemd, want hij staat symbool voor de vrede: de witte bloem staat voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als signaal van een wapenstilstand.

Maar het mooiste: hij is super easy in de verzorging. Met deze tips kun je eindeloos van je lepelplant genieten.

5 manieren om eindeloos van je lepelplant te genietenpinterest
Mooiwatplantendoen.nl

De Lepelplant houdt van indirect licht en schaduw, en helemaal niet van de felle zon. Dit maakt hem uitermate geschikt voor donkere plekken. Hij overleeft zelfs in ruimtes waar bijna geen daglicht binnenkomt. Het is bovendien snel duidelijk als hij het niet naar zijn zin heeft: de bladeren worden geel als hij te veel licht krijgt en als hij in de volle zon staat krijgen ze bruine randen. Verplaats je Lepelplant dus net zo lang tot hij goed staat.

De Lepelplant voelt zich het beste bij een kamertemperatuur van 18 tot 22 graden Celsius. Ideaal voor in je woonkamer of op kantoor dus. Hij kan niet goed tegen kou, dus zet hem vooral niet buiten.

5 manieren om eindeloos van je lepelplant te genietenpinterest
Mooiwatplantendoen.nl

Beter te weinig dan te veel water, maar hij heeft wel graag een licht vochtige kluit. Af en toe met de plantenspuit vindt de Lepelplant ook heerlijk. Zodra de bladeren slap hangen, weet je dat hij te weinig water heeft gehad. Zorg ervoor dat het water goed weg kan stromen en dat het niet in de pot blijft staan.

Lepelplanten hebben genoeg aan een of twee keer plantenvoeding per jaar, maar als je in de zomer wat vaker voeding geeft gaat-ie mooier bloeien. Je kunt het beste biologische voeding geven, want ze zijn erg gevoelig voor chemische mest. Haal uitgebloeide bloemen weg, dan bloeit hij langer.

5 manieren om eindeloos van je lepelplant te genietenpinterest
Mooiwat plantendoen.nl

Als je de wortels boven de aarde uitziet komen, wordt het tijd te verpotten. Dit hoeft maar eens in de twee jaar. Kies een pot die ongeveer 5 cm groter is dan de huidige pot.

instagramView full post on Instagram