Het culturele seizoen is weer begonnen én deze events wil je niet missen

Design, planten, fotografie en taart: de komkommertijd is definitief voorbij.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

Vorige week was het Uitmarkt en dat betekent maar een ding: het culturele seizoen is weer begonnen! Wij maakten meteen een selectie van leuke events en de nieuwste expo's in september. In de loop van de maand volgt nog veel meer lekkers, dus stay tuned, maar met deze tips kun je alvast je agenda inplannen.

1. Stedelijk in Gebaren

Op 8 september organiseert het Stedelijk Museum Amsterdam weer een gratis rondleiding in Nederlandse Gebarentaal, verzorgd door een dove rondleider. Dit project is onderdeel van Musea in Gebaren, een initiatief om het culturele aanbod in Amsterdam toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Goed idee, zeg.

Advertisement - Continue Reading Below

Voor meer info en de andere deelnemende musea: Stedelijk.nl

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

2. Open monumentendag

Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer Open Monumentendag. Het thema is dit jaar 'Boeren, burgers en buitenlui'. Het hele weekend zijn meer dan vierduizend monumenten in heel Nederland gratis te bezoeken, en zijn er locaties open waar je normaal gesproken niet snel naar binnen mag. Grijpen dus, die kans.

Kijk voor alle deelnemende locaties op Openmonumentendag.nl

3. Expo: Sticky Business, de verleiding van suiker in de kunst

In Stedelijk Museum Schiedam kun je vanaf 16 september dwalen door een metersgroot snoeplandschap en likken aan cola-kunst. Wát zeg je? In deze bizarre expo geven twintig kunstenaars hun visie op de (al dan niet slechte) invloed van suiker in ons leven. Want is suiker nou een feest, of de grote vijand voor onze gezondheid? Oordeel en snoep zelf. Gastconservator is foodkunstenaar Marije Vogelzang.

Voor meer informatie: stedelijkmuseumschiedam.nl

Advertisement - Continue Reading Below

4. Unseen Amsterdam

Van 22 to 24 september vindt alweer de zesde editie van Unseen plaats, de internationale fotografiebeurs. Op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam presenteren 53 galeries werk van toonaangevende kunstenaars en jong talent. Gastcuratoren Erik Kessels en Thomas Mailaender zijn gevraagd een expositie samen te stellen, en daarnaast zijn er allerlei activiteiten en worden er verschillende prijzen uitgereikt. Dé plaats voor het laatste nieuws over fotografie en hedendaagse kunst.

Alle informatie en deelnemende galeries vind je op Unseenamsterdam.com

5. Ambacht in Beeld Festival

Houd jij ook zo van ambachtelijk handwerk? Dan moet je op 23 en 24 september naar het Ambacht in Beeld Festival in Amsterdam. Met workshops, master classes, demonstraties en performances door internationale meesters. Van keramiek tot cocktails mixen: hier kijk je de fijne kneepjes van het vak af bij de meesters. Op 12 september organiseren ze ook een symposium in Pakhuis de Zwijger.

Kijk op Ambachtinbeeldfestival.nl voor alle informatie.

6. Expo - Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design

Dutch Design-fans opgelet: vanaf 22 september presenteert het Centraal Museum Utrecht vijftig topstukken uit de beginjaren van Droog Design. De ontwerpen uit de vroege jaren van dit collectief, opgericht in 1994, zijn innovatief, toegankelijk en zitten vol humor. Dit werk zette Nederlandse vormgeving internationaal op de kaart. Een absolute must see.

Meer informatie vind je op Centraalmuseum.nl.

7. September Tuinmaand op Paleis Het Loo

Goed nieuws voor #plantladies! De hele maand september staat Paleis het Loo in Apeldoorn in het teken van planten, groenten, tuin en bloemen. In de paleistuinen zijn vier weken lang de leukste tuinactiviteiten te bezoeken, met iedere dag een aantrekkelijk programma. Kijk op de website van Paleishetloo.nl, of check dit leuke filmpje:

Niemand die met je mee wil? Deze site is er speciaal voor museumdates>