Niet te missen: het grootste pop-uppark ter wereld in Rotterdam

Wat je met een vliegend tapijt al niet kan doen.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Designliefhebbers! Deze winkels mag je niet missen volgens de redactie.
Toffe shopadressen volgens ELLE Decoration
Leer meer over de interieurs van de toekomst.
Wij geven 2x2 kaarten weg voor Frame Lab
Met de traditionele pluktuin in, hoe kan het ook anders, hartje Amsterdam
Gratis tulpen plukken in Amsterdam

Jarenlang was het een doorn in het oog van de Rotterdammer: het ongezellige Schouwburgplein. Maar met de komst van het grootste pop-uppark ter wereld is dat hopelijk voorbij, want het komende jaar is The Flying Grass Carpet - The Giant edition neergestreken in de Rotterdamse binnenstad. En het moet gezegd worden: het ziet eruit als een feest.

Relaxplek tussen het beton

Het houdt het midden tussen een gigantisch midget-golf veld en een picknickweide. Een grote groene vlakte met kleurrijke patronen die doen denken aan Perzische tapijten. Er staan grote plantenbakken en bamboe stoeltjes zodat het de ultieme relaxplek moet worden tussen al het beton in de omgeving. Het tapijt blijft het hele jaar liggen, dus ook in de winter is het Schouwburgplein een groene oase.

Advertisement - Continue Reading Below

Flying Grass Carpet

The Flying Grass Carpet werd tien jaar geleden bedacht door de Rotterdamse designers HUNK-design en Studio ID Eddy, die de openbare ruimte in moderne steden wilden verbeteren. Met de Perzische prints krijgt elk plein direct een vrolijk en uitnodigend huiselijke sfeer. Hun 'vliegende tapijt' deed al steden aan zoals Shanghai, Almere, Berlijn, Madrid en Istanbul. Het werd zelfs geroemd door CNN en won een Dutch Design Award in 2009.

Gigantisch tapijt voor Rotterdam

Speciaal voor Rotterdam hebben ze nu een gigantische versie gemaakt van 3500 vierkante meter. De patronen verwijzen naar Rotterdamse gebouwen. De gemeente probeert al jaren iets te doen aan het slechte imago van het Schouwburgplein, en met het Flying Grass Carpet hoopt de stad te bewoners uit te nodigen er zelf ook iets gezelligs van te maken.

Het hele komende jaar worden er activiteiten in het pop-up park georganiseerd. Als het een succes wordt, is het misschien wel een blijvertje. Fingers crossed voor Rotterdam!

Hier is het ook goed toeven in Rotterdam >