Deze vakantiehotspot staat bovenaan onze wishlist!

In Zuid-Afrika krijgt het begrip safari lodge een totaal nieuwe betekenis.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen

Op safari in Zuid-Afrika ga je natuurlijk naar het Krugerpark, want hier heb je grote kans om de Big Five te spotten. Maar waar logeer je dan, als moderne wildlife spotter?

Niet in een tentje, neem dat maar van ons aan.

Ok, je moet er waarschijnlijk even voor sparen, maar goed verborgen in het groene struikgewas aan de Sweni rivier ligt dit bijzondere verblijf. De intieme en superluxe Singita Sweni Lodge met maar zes suites was al iconisch voor Zuid-Afrika. Maar nu zijn de gastenverblijven helemaal gerenoveerd en opnieuw ingericht door het toonaangevende Zuid-Afrikaanse ontwerpduo Cecile & Boyd.

Advertisement - Continue Reading Below

Voor het kleurenpalet lieten ze zich inspireren door de veren van vogels, de vleugels van vlinders en kevers die in het park voorkomen. Resultaat: net zo oogverblindend als de dieren in het Krugerpark. Met het design van Cecile & Boyd krijgt het safari-gevoel een totaal nieuwe dimensie.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen
blue and white bathroom with bamboo cabinets
30 eyecatching tegelideeën voor de badkamer
4 tips om die lege plek in je interieur op te vullen.
Kerstboom weg? Dit zet je op die lege plek

Ze creëerden zes moderne en originele interieurs waar mensen van alle leeftijden zich moeten thuisvoelen. Elke lodge heeft een neutrale basis als uitgangspunt, met elementen van marmer maar ook het karakteristiek Afrikaanse leem.

De blauw- en smaragdgroene, citroengele en zachtroze accenten, geometrische patronen en gouden en bronzen toevoegingen maken het een aangename, warme omgeving die helemaal niet voelt als een hotel. En alles is omgeven door een fantastisch panorama.

En ja: 's ochtends komen de wilde dieren bij de rivier drinken, er is een privésuite met eigen zwembad voor families die nog meer privacy willen, buitendouches met uitzicht op de rivier, day beds en exclusieve mogelijkheden om het Krugerpark en het 33.000 hectare grote terrein van de Singita-hotels te verkennen.

On top of the bill heeft de prijswinnende Kaapse chefkok Liam Tomlin speciaal voor Singita een hedendaags à la carte menu samengesteld gebaseerd op moderne kooktechnieken, om de moderne bezoeker zich nog meer op zijn gemak te stellen tussen al die wilde dieren.

Wij adviseren je om, tussen je trip naar de Malediven en Giraffe Manor in Kenya, toch even een tussenstop te maken in Zuid-Afrika. Meer informatie via: singita.com.

Nog steeds niet de ultieme hotelervaring gevonden? Misschien vind je hier wat >