De Mick Jaggers onder de designklassiekers vieren hun 60e verjaardag

En zoals het bejaarde sterren betaamt, vieren ze dat met een comeback.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

Deens design is al decennia lang niet weg te denken uit onze westerse interieurs. Al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw produceert het Scandinavische land het ene tijdloze designmeubel na het andere, die inmiddels ware designklassiekers zijn. Veel van deze iconen hebben al heel wat verjaardagen gevierd, en dit jaar is het de beurt aan deze twee sterren.

1. Arne Jacobsens Grand Prix-stoel en -tafel

De befaamde Grand Prix-stoel van Arne Jacobsens wordt 60 jaar. In 1957 won deze stoel de prestigieuze Grand Prix in Milaan, waar hij zijn naam aan te danken heeft.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar weinig mensen weten dat bij de stoel ook een tafel hoort, die door productiemoeilijkheden nooit het grote publiek heeft bereikt. Speciaal voor dit zestigjarig jubileum wordt de tafel nu opnieuw uitgebracht door Republic of Fritz Hansen.

Deze nieuwe editie heeft een verbeterde constructie, maar heeft net als het oorspronkelijke ontwerp, poten van massief beukenhout en een tafelblad van gelakt fineer en gladde afgeronde randen.

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

De tafel is beschikbaar in drie formaten en vanaf september 2017 beschikbaar in Republic of Fritz Hansen Concept Stores en een aantal wereldwijde winkels.

2. Slaapbank PK80 van Poul Kjærholm

Het minimalistische daybed PK80 stond zelfs in het MoMa in New York en is een van Kjærholms meest verfijnde designs met een tijdloze uitstraling. Het ontwerp van de slaapbank is gebaseerd op de Oud‑Romeinse ligbedden, maar Kjærholm maakte het wat moderner en functioneler met een beetje Bauhaus‑stijl. Niet voor niets is het een van de meest iconische Deense meubeldesigns van de jaren vijftig.

Ook dit designicoon wordt opnieuw uitgebracht in 2017, in een gelimiteerde oplage die slechts een jaar verkrijgbaar is. Bekleed met bruin nubuckleer op een frame van satijn verchroomd roestvrijstaal, doet het design recht het oorspronkelijke ontwerp.

De verjaardagseditie van de PK80 is vanaf september 2017 tot september 2018 beschikbaar in Republic of Fritz Hansen Concept Stores en een aantal wereldwijde winkels.

Meer weten? kijk op de website van Fritz Hansen voor verkoopadressen.

Deze stoelen zijn allemaal gebaseerd op Arne Jacobsens Egg chair >