Hebben! Dit fairtrademerk strikt zes Nederlandse topdesigners voor een designcollectie

En je wilt deze hippe eyecatchers stuk voor stuk aan je interieur toevoegen.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen

Return to Sender blaast dit jaar 10 kaarsjes uit en dat wordt groots gevierd. Het fairtrademerk, opgericht door Katja Schuurman, zet zich in voor de ontwikkeling van vrouwen in arme landen door het verkopen van handgemaakte producten. En dat maakt ons fan vanaf de allereerste minuut, want hoe leuk is het om mooie producten te scoren en ook nog eens een andere vrouw in de wereld te helpen aan een opleiding? Precies. Meer dan leuk.

Advertisement - Continue Reading Below

10-jarig jubileum

Ter ere van hun 10-jarig jubileum gooit Return to Sender het roer compleet om en verschijnt met een heuse designcollectie. En die mag er zeker zijn. We willen de items stuk voor stuk in onze huizen stallen. En cadeau geven natuurlijk.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen
Tips om beter te slapen
Wie ga jij gelukkig maken met een nieuw interieur?
Het ultieme nieuwjaarscadeau: €5000 shoptegoed

6 Nederlandse topdesigners

Voor de gloednieuwe collectie strikte Return to Sender maar liefst 6 Nederlandse topdesigners: Simone Post, Floris Hovers, Laura de Monchy, Omar Munie, Christien Meindertsma en Toya Verberne. En dat leverde een flitsende collectie op.

De collectie

Hippe, kleurrijke eyecatchers met een bijzonder verhaal, dat is de collectie in een notendop. De producten zijn geïnspireerd op de technieken en materialen van het land van herkomst en de kennis van kleuren en vormen van de designer. Zo ontstaan unieke handgemaakte producten. De collectie bestaat uit onder andere mokken, hangers, manden, dekens en vazen in een strak design.

Gevlochten manden

De baskets zijn bijvoorbeeld gevlochten van gedroogde stengels van een waterhyacint door Indonesische vrouwen. De manden zijn ontworpen door de Nederlandse designer Toya Verberne. Het vlechten van manden is een Indonesisch ambacht, dat door deze collectie in leven wordt gehouden. Daarnaast levert het werk de vrouwen een vast inkomen op, waardoor de vrouwen zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Niet zomaar een aankoop dus.

Return to Sender X Plan Nederland

Return to Sender komt niet alleen met een designcollectie, een nieuwe webshop en een fris nieuw logo, maar gaat als klap op de vuurpijl ook samenwerken met Plan Nederland. Door de krachten te bundelen krijgen nóg meer meisjes en jonge vrouwen wereldwijd de kans op een beroepsopleiding en daarmee dus een eigen inkomen. Interieuritems scoren zonder schuldgevoel dus. Heerlijk toch?

Waar te koop?

De handgemaakte designcollectie is te koop bij Hudson's Bay, &Klevering, Villa Augustus en Loft. Of bestel de nieuwe collectie online bij de nieuwe webshop van Return to Sender.

Wij hebben nóg 5 redenen voor je op een rij gezet waarom je nu naar Hudson's Bay wilt >