IKEA komt voor het eerst met een lijn voor honden en katten

Nét op tijd voor Dierendag.

Meest gelezen

Er zijn op het web talloze hacks te vinden waarmee je huidige IKEA-items omtovert tot een fabelachtig meubel voor je huisdier, en dat zette de woongigant aan het denken. En dus, nét op tijd voor Dierendag (morgen, dus inslaan die snacks en kauwstaafjes), komt IKEA met een heuse lijn voor katten en honden. Eindelijk.

Beestenboel

Een enorm zacht ligkussen voor je trouwe vriend, een huisje voor je kat; IKEA pakt goed uit. De Zweedse woonwinkel doopte de lijn 'LURVIG', wat 'harig' betekent, en wij gokken zo dat het een enorme hit gaat worden. Zo kun je zelfs een miniversie van de befaamde Klippan-bank voor je geliefde viervoeter kopen!

Advertisement - Continue Reading Below

Ook in het assortiment: heerlijk veel dierenaccessoires, zoals dekentjes, eet- en drinkbakjes, een krabpaal en speelgoed. De prijzen lopen van 99 cent voor een frisbee tot 56 euro voor kattenmeubels.

Nog even geduld

Wel een beetje jammer: de dierencollectie is nog niet in Nederland te shoppen. IKEA 'test' de lijn — die uit dertig producten bestaat — momenteel in onder andere Frankrijk. Vanaf april 2018 is-ie hier in te slaan. Dat wordt voor nu dus nog even een IKEA-poppenbedje omtoveren tot kattenslaapplek.