Dit moet je zien! Dit gordijn kun je zelf decoreren met verse bloemen

Zet de bloemetjes binnen met het Draped Flower Curtain.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Samenwerking IKEA met Bea Åkerlund
IKEA nieuwe collectie met Bea Åkerlund
tips voor het organiseren van een kerstdiner
Hartvormig eiland te koop bij New York

Zo nu en dan lopen we tegen een heuse parel aan en dit gordijn is zo'n product. De (na)zomer heeft ons definitief in de steek gelaten, dus we zijn op onszelf aangewezen kleur aan te brengen in huis, en dat doen we dan maar al graag met dit gordijn. De Draped Flower Curtain is gemaakt van een flexibel, natuurlijk textiel en bevat honderden zakjes waar verse bloemen ingestoken kunnen worden. Je kunt volledig los gaan op een eigen bloemtableau:

Advertisement - Continue Reading Below

De Draped Flower Curtain werd in 2010 ontworpen door textielontwerper Akane Moriyama (toen nog geproduceerd in linnen). In samenwerking met UMÉ Studio werd het project zeven jaar later nieuw leven ingeblazen; ditmaal met textiel op basis van washipapier. Dit is een Japanse papiersoort gemaakt van de vezels van de Manillahennep. Het eindproduct is extreem flexibel, sterk en duurzaam.

De gordijnen worden met de hand gemaakt in Japan in een gelimiteerde oplage. Interesse? Hier scoor je een eigen bloemetjesgordijn, en check hier ook de interessante video van het productieproces.

Bekijk hier ook een artikel over een wel héél apart kofferontwerp >