'Wabi-sabi' is de GIGA woontrend voor 2018

Het leven is soms wat rommelig, net als je huis.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Geef je IKEA interieur een fluwelen make-over
Bij Sissy-Boy koop je alles voor je kerst
Elle NL + Sissy-Boy
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie

Als een minimalistisch interieur en opgeruimde prullaria – why in hell? – je kriebels geeft mogen we je feliciteren; je bent het type dat een bende maakt als je 's morgens vroeg je outfits één voor één uit de kast trekt en hele stapels knipsels bewaart 'die ooit nog van pas kunnen komen' – én dat mag gevierd worden. Huizen hoeven niet perfect te zijn, er moet in geleefd worden. Dat is in ieder geval wat de soon-to-be-trend van 2018 ons gaat helpen omarmen.

Advertisement - Continue Reading Below

More From Interieur Nieuws
20 articles
Geef je IKEA interieur een fluwelen make-over
Bij Sissy-Boy koop je alles voor je kerst
Elle NL + Sissy-Boy
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie
Dit raam kun je uitklappen tot balkon
tips voor het organiseren van een kerstdiner

De perfectie van imperfectie

Wabi-sabi (dat klinkt als wasabi inderdaad) is de nieuwe trend. Deze eeuwenoude Japanse filosofie draait om de perfectie van imperfectie en daar je rust in kunnen vinden. In interieurland houdt dit in dat de nadruk wordt gelegd op het gebruik van organisch, authentiek materiaal. Denk hierbij aan handgemaakt servies, onbewerkte houten meubels en natuurlijke stoffen als linnen en natuursteen.

Er is één key factor om deze trend te laten slagen: vind de schoonheid in het niet-zo-perfecte. Denk hierbij aan tafels met brandplekken, of keramiek dat niet perfect rond is. Accepteer dat je huis niet showroom-ready hoeft te zijn. Blijf bij jezelf en vier dat het leven niet bestaat uit rechtgetrokken dekens.

Wordt deze kleur het nieuwe millennial pink? >