Binnenkijken: een prachtige boomhut in de Italiaanse Alpen

Een kamer met uitzicht, alstublieft.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
10 x sinterklaascadeaus voor de ultieme reiziger
Het perfecte herfst boeket met gekleurde bladeren
Dit zijn de 6 retro woonkleuren van dit najaar

In de categorie 'leuk buitenhuisje in de Italiaanse Alpen' dit keer Pigna the Treehouse. Pigna, het Italiaanse woord voor 'pijnappel' – rara waarom – is een houten boomhut ontworpen door Claudio Beltrame. De huisjes zijn gelegen in het oudste bos van Italië dat vooral bekendstaat om zijn exclusieve houtsoort: deze wordt gebruikt voor muziekinstrumenten. Daar, tussen de violen in spe kun je dus hangen met prachtig 360 gradenuitzicht. Bellissimo!

Advertisement - Continue Reading Below

Het concept is ontwikkeld voor een ontwerpwedstrijd in 2014. Twee jaar later werd het daadwerkelijk gebouwd in de Italiaanse Alpen, dichtbij het plaatsje Tarvisio. Het idee achter Pigna: het creëren van een woning die niet alleen voor de mens dient maar ook wordt opgenomen door haar omgeving.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
10 x sinterklaascadeaus voor de ultieme reiziger
Het perfecte herfst boeket met gekleurde bladeren
Dit zijn de 6 retro woonkleuren van dit najaar
De top 10 nieuwe reisbestemmingen van 2018
De comeback van het rotan meubilair

De huizen zijn opgedeeld in drie niveaus en hangen zo'n 10 meter boven de grond. Het eerste niveau dient hierbij als terras met 360 gradenuitzicht. Het tweede niveau bezit de woonkamer, keuken en badkamer. Op de top floor vind je de slaapkamer gelegen onder een rond dakraam. De gehele woning is gemaakt van hout. Om precies te zijn: kruislaaghout, met een tussenlaag van houtvezels en afgewerkt met houten leien.