Deze glazen huizen in de Zweedse natuur reduceren stress met 70%

Vijf deelnemers deden mee met een driedaags onderzoek en dit is wat er gebeurde.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
11x de grootste frustraties van woningzoekers
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt

Goed, dat we ontspannen in de natuur geloven we wel. Maar in hoeverre dit daadwerkelijk invloed heeft op ons stressniveau blijft een raadsel. Visit Sweden ging daarom op onderzoek uit. Zij zette The 72 hour project op poten: vijf deelnemers, 72 uur, alleen in de Zweedse natuur. Dit is wat er gebeurde:

Het project werd begeleid door Walter Osika en Cecilia Stenfors van het Karolinska instituut in Stockholm. Een van de meest vooraanstaande medische universiteiten ter wereld. Zij bestudeerden de waardes van de vijf deelnemers. De internationale kandidaten ruilde voor drie dagen hun stadsleven in tegen een op maat gemaakt glazen huis op Henriksholm eiland in West-Zweden.

Advertisement - Continue Reading Below

Om een goed beeld te krijgen van de case study werden de waardes gemeten door middel van een bloed- en hartslagmeter. Daarnaast werd er gekeken naar het probleemoplossend vermogen van de deelnemers, hun creativiteit, moesten ze een dagboek bijhouden en een zelfevaluatietest ondergaan.

More From Interieur Nieuws
20 articles
11x de grootste frustraties van woningzoekers
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben
6 x ELLE Decoration + een Jokjor lamp cadeau

Dit waren de resultaten na 72 uur: het stressniveau daalde gemiddeld naar 70 procent. De bloeddruk van 128 mmHg tot 117 mmHg en de hartslag vertraagde van 60Bpm naar 50Bpm in rusttoestand. Tot slot werd er een toename in creativiteit gemeten. Alle uitslagen lees je hier.

Het beste van al? De glazen huizen zijn hier te pre-boeken voor mei 2018. Trommel je reisbuddy op voor een stressverlagende trip.

Kun je niet wachten tot mei? Dit zijn de populairste vakantiehuizen op Airbnb >