Young designer Marjolein Stappers verandert oesterschelpen in marmer

En maakt zo hedendaagse fossielen.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens
Tamara van Roij creëert de Flux Rug

Slurp jij wel eens een oestertje? Het kost een oester vijf tot acht jaar om groot genoeg te worden om op jouw bord te verschijnen als delicatesse. Een kleine drie seconden later eindigen de met parelmoer bedekte schelpen in de prullenbak. Dat zette young designer Marjolein Stappers van d'Werkplaats aan het denken.

Advertisement - Continue Reading Below

Het project 'Oesterplater' van Marjolein ontstond toen ze de oesterschelpen na het diner in de prullenbak zag belanden. Dit kon anders. Ze begon met het verzamelen van de schelpen bij restaurants in Amsterdam en vermaalde deze in verschillende gradaties. Deze gemalen oesters werden met marmer en ander hard gesteente als vulmateriaal uiteindelijk omgetoverd tot prachtig parelmoer tableaus.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens
Tamara van Roij creëert de Flux Rug
IKEA opent een cadeauwinkel op Utrecht Centraal
Binnenkijken bij het Kaléo restaurant in Beiroet

De tegels worden met diamantpolijst afgewerkt en zijn beschikbaar in verschillende varianten. Een grove afwerking waarbij de identiteit van de oester zichtbaar blijft. Deze manier is geschikt voor wandbekleding.

Daarnaast heeft Marjolein een gladde afwerking ontwikkeld waarbij het vulmateriaal wordt teruggegoten. Deze manier van afwerken is geschikt voor vloeren omdat het oppervlak volledig glad is. Wij zien zo'n parelmoer keukenblad wel zitten. Wat jij?

Lees hier hoe young designer Christiaan Hammer Juhl meubels ontwerpt die met je meereizen >