Architectenbureau MVRDV bouwt de meest futuristische bibliotheek ter wereld

Hollandse glorie!

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

Midden in het culturele centrum van het Binhai district in Tianjin, China bevindt zich sinds 1 oktober een gloednieuwe bibliotheek. En wat voor een! Deze futuristisch bibliotheek lijkt uit een sci-fi film te zijn ontsnapt en we vragen ons af of we bij binnenkomst niet naar een ander universum worden getransporteerd.

Kijk zelf maar:

Advertisement - Continue Reading Below

Achter het design van de Tianjin Binhai Public Library zit het Nederlandse architectenbureau MVRDV (bekend van de glazen Chanel flagshipstore in Amsterdam) in samenwerking met lokaal bureau TUPDI.

De bibliotheek is onderdeel van een groot cultureel complex van 33.700 m2. Het verlichte bolvormige auditorium vormt het stralende middelpunt van de bibliotheek. Hier omheen zijn 'boekenplanken' gebouwd van grond tot plafond. In deze oceaan van boeken vind je lees- en loungeruimtes, auditoria, vergaderzalen en twee patio's over meerdere etages. De bibliotheek werd gebouwd in drie jaar tijd, impressive.

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

De bibliotheek is onderdeel van vijf andere culturele gebouwen gemaakt door een team van internationale architecten waaronder HH Design, Bing Thom Architects, Bernard Tschumi Architects en MVRDV zelf. De gebouwen zijn met elkaar verbonden door een publieke gang van glas gemaakt door GMP.

Dit zijn dé opkomende steden die elke designliefhebber NU wilt bezoeken >